Okozhat-e gondot rövidtávon, ha "zörög" a ventillátor?
Van egy Lenovo Legion Y530 laptopom, amiből 1-2 napja elkezdett "zörgő" hang jönni, ha beindul a ventillátor egyik része (kettő van, de csak az egyiknél hallom). Szétszedtem, kitakarítottam, akkor úgy jó is volt pár óráig, aztán újra rákezdett. Nem tudom hova tenni, ugyanis van, hogy beindul a hűtés, de nem adja ki a hangot, van, hogy elkezdi, aztán leáll, de közben még megy a hűtés, és nem is forrósodik a gép, tehát a funkcióját ellátja (plusz ha épp így zörög, és rákoppantok egyet a burkolatra a ventilátor fölött, akkor hirtelen abbahagyja).
Arra gyanakszom hang alapján, mintha hozzáérne forgás közben a burkolathoz, de mikor szétszedtem, és pörgettem a kezemben, semmi extra hangot nem adott ki, teljesen normálnak tűnt, törést nem látok rajta, és nem is lifeg, mintha elengedni készülne valamit. Van-e esetleg más tippetek, hogy mi okozhatja ezt, és ha így marad egy ideig, az okozhat vajon gondot?
es nem lehet szethuzni?
hogy csapagyjat lasd?
vagy mikroserulese van vagy mikro valami belekerult
ha szetkaphato megfigyeled
mikroszkoppal jo nagyitoval
megtisztitod tengelyt meg a csapagyat ha tudod kifujod kioblited izopropil alkohollal majd begepolalyozod tengelyt
ha nem veheto szet akkor cserelni kell ha tonkremegy addig meg elviseled
azt is jolenne megtudni nem e elektronikus zaj
ha serult elektronikaja az nagyon nem lenne jo irodovel nagy karokat is okozhat ha elfustol
Igen.
Van akit annyira felidegesít a hang hogy dühében rávág ököllel a laptopodra hogy elhallgathassa. Lehet nemcsak a laptopod törik ketté ekkor, de az asztal is beroskad..
Köszönöm a válaszokat!
A csapágyig nem tudom szétszedni, és annyira nem vagyok expert, hogy megpróbáljam mégis, azt már inkább szakemberre bíznám, köszönöm a tippet!
A linket szintúgy köszönöm, fontolgatom esetlegesen a cseréjét is, bár nem tudom, ezek az eBayes rendelések mennyire megbízhatóak, nem rendeltem még ilyen helyről.
Bízom benne, hogy azért ha marad még a hang egy darabig, nem fog senki rávágni egy nagyot... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!