ASUS rog strix b450-f gaming II-be jó a ryzen 5 2600x proci?
emellé van 16 gb ddr4 ramom, meg rtx 2080-am
folyamatosan újraindul a gépem (i7 6700, rog strix 270e) akkor jó ha kb. lehúzok mindent és most is integrált vga-val netezek, de amint rádugok pl. külső meghajtót kikapcsolja magát és 3mp-enként újraindul már elegem van inkább veszek újat, nem akarom szervízbe vinni és reménykedek nem a táp a rossz....
Ez inkább hangzik táphibának. De lehet alaplap is persze. Ha nem akarsz vacakolni vele, akkor érdemes váltani. Főleg egy ilyen erős videokártya mellé.
A kérdésre:
CPU támogatást érdemes az alaplap hivatalos honlapján megnézni a CPU support menüben.
Ebből én úgy veszem ki, hogy a 2600X támogatott, minden bios verzióval.
Bár a 2080 mellé inkább ryzen 3600-at néznék (ami szintén nem igényel bios frissítést ennél az alaplapnál)
Átgondolandó még az 5600X is. Ez esetben már utána kell nézni a bios frissítésnek.
8 magos proci még alapvetően nem feltétlenül éri meg.
16 GB ram általában elég, és OK (csak néhány memóriazabáló programnál/játéknál lehet kevés)
Alaplapból is van jobb ár-érték arányban, de ha már megvan, akkor ok.
Jó a 2600X bele, de szerintem is tápgyanús lesz a dolog.
Nem feltétlen a táp rossz, csak lehet több ágas és az ágankénti terhelhetősége kisebb, mint amit az RTX2080 kér.
Évekig jó volt a rendszer, de valamitől meghülyült. Friss windows, ramok ellenőrizve, kihúzva-bedugva minden. Napok óta kínlódok, áramellátásra, feszültség problémára gondolok. De inkább alaplap hibára mint tápra, 750 wattos platina... ha otthon lennék elvinném szervízbe de itt külföldön nem szoktak javítgatni inkább vesznek újat.
Például ha egy külső meghajtót bedugok az usb-be (bármelyikbe) azonnal kikapcsol a gép és folyamatosan újraindul, amíg ki nem húzom.
Nem akarok nagyobb procit mert kb. 1 évig tervezek ezzel amíg nem jön az új Ryzen 4. generáció... ez ilyen kényszermegoldás, hogy tudjak játszani addig, pláne karácsonykor :D
már rendelem is őket
jo lesz
max ha kell tapot is veszel ujat...
kulfoldon azert remelem van valami ujrahaszbosito hely legalabb (ha hiabasakat nem is javitgat senki)
mert azert kar az alkatreszekert...
Néztem a 2600x 223 euró, de ha hozzárakok 70 eurót akkor már Ryzen 5 5600X-et tudok venni... aztán fejbevertem magam, hogy minek dobjak ki 300 eurót olyan procira amit jövőre leakarok cserélni, szóval rendeltem az Ryzen 3 1200 AF-et 100 euróért :D
Régebbi játékokra talán jó lesz
A Zen4 valszeg jó lesz - ezért drága lesz. A Zen4hez DDR5 kell majd ami szintén drága lesz. Ehhez képest most az egyik legjobb proci játékra az 5600X, az összes létező kártyát ki tudja hajtani még az RTX3090-et is.
Most küszködsz inkább régebbi játékokkal egy évig, minthogy vettél volna egy normális processzort amivel bőven ellettél volna a Zen4 de még a Zen4 első faceliftje után is..
Az 5600X 200 euroval drágább, mint az 1200AF, de használtan ugyanúgy 200 euroval drágábban tudod eladni.. :)
Szeretek úgy gépet fejleszteni, hogy 5-6 évig ne kelljen hozzányúlni. Ha a munkahelyen nem mondanak fel akkor nem lesz gond megvenni a legjobb Zen 4 procit + alaplapot + ddr5-öt, sőt karácsonyra az rtx 2080-at is lecserélhetem egy minőségi 2k-s monitorral :)
Fullhd-ban talán az 1200af is elég, amúgy is a durvábban kinéző játékokat tartalékoltam az új monitorra...
De ha jövőre jön a Zen 4 akkor jól döntöttem, ha csúszik 2023-ra akkor valóban jobb lett volna az 5600x :/
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!