Blu-ray meghajtót érdemes vennem ha filmeket nem nézek?
Figyelt kérdés
Esetleg adatmentésre jólehet?
Bár az optika ahogy látom kihalóban van..
2021. okt. 22. 22:26
1/9 anonim válasza:
Most mi mondjuk meg,hogy neked van-e rá igényed? Ha lenne rá igény/szükség akkor már vettél volna. Ha eddig nem volt...
Ha nagyon menteni kell veszel egy használt HDD-t olcsón, lemented ami kell és felteszed a polcra.
2/9 anonim válasza:
Nem igazán látom értelmét. HDD jobb ehhez, mert lényegében nem drágább, cserébe viszont azonnal elérhető minden adatod. Főleg ha egy szerverben vagy nas-ban van.
3/9 anonim válasza:
Ha nem filmezel, értelme nem sok van, adatmentésre vannak jobb alternatívák.
4/9 anonim válasza:
Biztos, hogy nem vennék. Két merevlemezt vennék helyette.
5/9 anonim válasza:
Adatmentésre szerintem kiváló. Szemben egy hDD-val én fixnek érzem rajta az adatot és nem lehet róla törölni vagy formázni a lemezt vagy nem üthet be valami hiba.
Másik ok ,amiért még érdemes optikai meghajtót tartani, ha akad pár régi játékod, ami nem jelent meg digitálisan vagy valami régi cím.
6/9 anonim válasza:
Pedig az írott lemez sem tart örökké.
7/9 anonim válasza:
6: semmi se. :) De optikai lemeznél én több, mint 10 éves lemezt is hibátlanul olvastam.
8/9 anonim válasza:
Nem azt mondom én se hogy nem tarthat soká, csak technologiából adódóan a gyári lemezek tartósabbak sokkal mint az írt társaik.
9/9 anonim válasza:
Ezt sem vitatom. De 5-10 évente új lemezre írni megkerülhető ez a hiba. Valamint ott az M-Disc. Egy cég, akik írt lemeze szó szerint a kőbe vésve címmel élhetnek, mert simán megélnek 100 évet is és ellenállnak a legtöbb kártevő behatásnak (annak nem ha eltörik a lemezt). Tény, ezek a lemezek drágábbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!