Hogyan lehet megtudni egy processzor kondícióját körülbelül?
Miért, hány processzorod romlott már el?
Szerintem hamarabb cseréled le azért, mert elavult.
Gyakorlatilag sehogy.
Nincs olyan paramétere, amiből ezt meg lehetne állapítani.
"Én csak azt tudom, hogy ha a kihasználtság idle módban is magas akkor csökkent az élettartama..."
Tehát ha az háttérben futó alkalmazások elmennek idle/alap órajelen is, nem igényelnek "turbó" módot és fut belőlük a feladatkezelőben 2 oldalnyi akkor már rossz a processzor? :D
Ez így hatalmas nagy sületlenség.
Ez most megint olyan "nesze semmi fogd meg jól". Bele is baxnám a csákányt a gépbe, ha nálam a 16 szálon 5%-os lenne az idle :D
Egy sima 4/4-es i5 esetén meg az lenne a durva, ha százalékban ugyanannyi lenne az idle, mint nálam..
Driverek, Windows verziók között is van akkora különbség, hogy ugyanazon a processzoron sem lesz ugyanaz egy 2016-os Win10 idle-je meg egy 2021-esé..
Amikor piacra dobták a processzort akkor minden ezzel foglalkozó oldal letesztelte. Te az évek múlásával leteszteled ugyanolyan körülmények között és ha kijön ugyanaz +/- néhány százalék akkor a processzor hibátlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!