Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Max milyen videókártyát...

Pillowtalk2216 kérdése:

Max milyen videókártyát köthetek erre?

Figyelt kérdés

Sziasztok itt a kép:

[link]

Milyet köthetek erre maximum. Van egy sapphire hd 6950 2gb 256bit régi kártyám ez bele mehet? 2x6 pin megy rá és pont annyi is van a tápon?

És a másik kérdés, hogy mi a max amit "ma" belerakhatok?

2021. okt. 21. 11:28
 1/7 anonim ***** válasza:

430 W-os táp. Általában a kinézet model dobozán, weblapján megírják hány Wattos tápot ajánlanak hozzá. Érdekes, mert a neten nézve ehhez a kártyához 550 W tápot ajánlanak!

[link]

Újabb kártyákhoz spéci tápkábel se kell. Ami ilyen pl. GTX 1050 azt tuti elég, mert max 75 W kell neki.

2021. okt. 21. 11:36
 2/7 A kérdező kommentje:
Akkor semmi esetre se próbáljam meg?
2021. okt. 21. 11:42
 3/7 anonim ***** válasza:

Én cserélném ezt a tápot, ennyiért már jobb silver/gold tápot kapni.

Itt leírja 6+2 pin

[link]

2021. okt. 21. 11:42
 4/7 A kérdező kommentje:
Hát ez az olvastam, de viszont van még rajta egy külön álló 4-es és úgy 12.. Ahh nem tudom
2021. okt. 21. 11:54
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Előzmény:

https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__..

Nem, ezen a tápegységen csak egy darab 6 tűs PCI Express tápcsatlakozó van.

A 12 V-os ága - a gyári adatok szerint - 408 W-ig terhelhető, az említett videokártyával túlléped a terhelhetőség felét, a másik fele marad a CPU-nak és a többi alkatrésznek, amivel nagyon kicentized a tápegység lehetőségeit (még ha más csatlakozókat alakítanál át 6 tűs PCI Express tápcsatlakozókra, még akkor is).

Az említett videokártyához mindenképpen új, alsó hangon 450 W-os összterhelhetőségű (de akkor a 12 V-os ága legyen terhelhetőbb) - például minimum egy ilyen:

[link]

de inkább egy 500-550 W-os - például egy ilyesmi:

[link]

2021. okt. 21. 12:58
 6/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszod. Szerintem akkor beszerzek egy ilyen vagy hasonló tápot a közeljövőben...
2021. okt. 21. 13:52
 7/7 anonim ***** válasza:

Elfogtam egy nem privát tartalmú üzenetet:

"Az üzenet szövege:

Szia, ha berakom a kártyát egyátalán fel kapcsol a gép, mert én beragtam, de meg se mukkan..

Már csak azért is, van rajta 1x6+2 pin és volt ott még 2x4 cpu az eggyiket bedugtam és meg volt a 12, de be sem kapcsol a gép"

A videokártyán levő 6 tűs PCI Express tápaljzat:

[link]

alsó sorának mindegyik tűjére 12 V-nak kell jutnia.

Ha beledugod a 8 tűs PCI Express tápcsatlakozó maradék két szélső tűjét, a második 6 tűs PCI Express aljzatba, akkor az 1. tűn nem lesz +12 V - szóval értelemszerűen nem fog működni.

2021. okt. 21. 15:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!