Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Alaplapom csak a támogatási...

Alaplapom csak a támogatási listán szereplő hardverekkel fog működni?

Figyelt kérdés
2021. okt. 20. 04:36
 1/5 P.O.C. ***** válasza:
77%

Nem. Kivéve processzor esetében.

Viszont a többi hardverből (RAM, SSD, stb..) annyi különböző féle típus létezik, hogy egyik gyártónak sincs rá kapacitása, hogy mindet letesztelje az összes termékével.

De akár olyan is előfordulhat, pl memóriánál, hogy ugyan azt a típus jelzésű RAM -ot időközben elkezdik másfajta chip -ekkel szerelni. Egy teljesen más termék lesz így, csak a neve lesz azonos. Tehát hiába van az alaplap gyártó listáján, nagyon ritkáén de előfordulhat hogy mégse csípik egymást.

2021. okt. 20. 04:58
 2/5 anonim ***** válasza:
Tapasztalatból írom hogy nem. Szinte minden hardverem újabb, mint az alaplapom és minden simán megy. Ahogy 1-es is írja csak a processzor esetén fontos a típus és a BIOS verzió!
2021. okt. 20. 06:38
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem. Amit fizikailag rá lehet kötni, azzal működni fog.
2021. okt. 20. 08:07
 4/5 P.O.C. ***** válasza:

#3: Ez a kijelentés se igaz!

A napokba futottam bele személyesen, az alábbi alaplapnál:

[link]

Ennek az M.2 foglalata már csak NVMe PCIe SSD -ket kezel, a SATA3 -asokat már nem. Nem is figyeltem mikor rendeltem. Alapnak gondoltam, hogy mindkettőt kezeli, de nem! Pedig a fizika kompatibilitás megvolt.

2021. okt. 20. 08:25
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem, de azokkal biztosan.
2021. okt. 20. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!