Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Új rammal nem indul a számítógèp?

Új rammal nem indul a számítógèp?

Figyelt kérdés
Van egy régi számítógèpem lga 775 foglalattal amit hobby szinten ki akarok maxolni(csak szorakozásból használom nincs szivem kidobni) ugy döntöttem kihozok belőle mindent amit lehet fejlesztèssel ès overclock-al és benchmarkokon szeretnèk minèl jobb eredmènyt elèrni de a lènyeg az hogy bettem bele 8gb ramot corsair vengeance 2x4gb max 8 at bír 1600mhz de nem indul vele a számítógèp csak a ventik zúgnak règi rammal működik az is 2x4 gb volt 1600mhz vel csak nem dual channelel mi lehet a gond?egyszerűen nem támogatja a ramot vagy biosba kellene álítani rá valamit? Köszönöm előre is a segítsèget

2021. okt. 17. 14:14
 1/6 A kérdező kommentje:
Amugy msi g41m-p28 az alaplap
2021. okt. 17. 14:16
 2/6 P.O.C. ***** válasza:
Ezek a belépő szintű G41 -es alaplapok ritkán kezelik normálisan az ilyen hűtőbordás tuning RAM -okat.
2021. okt. 17. 14:24
 3/6 anonim ***** válasza:

Valószínű a dual channelt nem kezeli a lap és ezért nem megy vele. Persze ez még nem jelent semmit, mert az is lehet hogy a BIOS frissítés kell neki hogy támogassa mert lehet ezt a "modernebb" ramot csak frissített biossal tudja kezelni a lap.

Szerintem csinálj egy bios frissítést és próbáld meg azzal.

Én egy régi laptopba vettem működő ramokat amik nagyobbak voltak de azt még bőven elbírta kezelni a gép. Persze nem működött, ugyan ez volt a jelenség mint nálad. Haverom mondta nekem hogy ne rohanjak vissza vele a botba hanem frissítsem fel a Biost mert később gyártott RAM amihez frissített BIOS verzió kell hogy tudja kezelni, mivel a laptopom első generációs alapappal lett kiadva akkor amit még egy ideig gyártottak csak frissített biossal és ezért nem tudja kezelni mert később az üzletekben ugyan azt a laptopot erősebb ramokkal árulták. Ismerősöm mondta hogy frissítsem fel de ne a legújabbra hanem kiadási sorrendbe az összessel frissítsem fel mert így nem lesz semmi gond vele hosszú távon. Ezeket megtettem és akkor már tudott működni rendesen plusz a biosomba is bővített beállítási lehetőségek jöttek elő ahol tudtam korlátozni is a dolgokat meg emelni is, csak arra ismerősöm mondta hogy a maximálisnál feljebb ne emeljem mert működni fog vele ugyan, de csak rövid ideig mert amekkora teljesítménnyel azok menni fognak annyit a tápegység nem tud magából kiadni folyamatosan csak rövid ideig és minden forrósodni fog ami miatt le fog tiltani az egész és legrosszabb esetben leéghet valami ami miatt mehet az egész a kukába.

2021. okt. 17. 14:39
 4/6 A kérdező kommentje:
Sajnos a legujabb bios van rajta èn tettem rá ami 2012 es:)) ha egyet rakok be sem működik mindegy bármilyen konbinációban
2021. okt. 17. 14:58
 5/6 anonim ***** válasza:

Ne dobd ki, funnak tökéletes.

A régi ramoknál volt valami állítva a biosban? Időzítések pl?

Próbálj ki egy cmos resetet, ha az után sme indul el egyik új modullal sem akkor belefutottál egy memória inkompatibilitásba, előfordul.

Próbálkozz másik kittel :)

2021. okt. 17. 16:03
 6/6 A kérdező kommentje:
Közben rájöttem hogy nem kompatibilis mindent kipróbáltam a legelső bios softol a legujjabbig(ami9év)minden konbinációt de nem hajlandó dolgozni vele
2021. okt. 17. 20:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!