Új rammal nem indul a számítógèp?
Valószínű a dual channelt nem kezeli a lap és ezért nem megy vele. Persze ez még nem jelent semmit, mert az is lehet hogy a BIOS frissítés kell neki hogy támogassa mert lehet ezt a "modernebb" ramot csak frissített biossal tudja kezelni a lap.
Szerintem csinálj egy bios frissítést és próbáld meg azzal.
Én egy régi laptopba vettem működő ramokat amik nagyobbak voltak de azt még bőven elbírta kezelni a gép. Persze nem működött, ugyan ez volt a jelenség mint nálad. Haverom mondta nekem hogy ne rohanjak vissza vele a botba hanem frissítsem fel a Biost mert később gyártott RAM amihez frissített BIOS verzió kell hogy tudja kezelni, mivel a laptopom első generációs alapappal lett kiadva akkor amit még egy ideig gyártottak csak frissített biossal és ezért nem tudja kezelni mert később az üzletekben ugyan azt a laptopot erősebb ramokkal árulták. Ismerősöm mondta hogy frissítsem fel de ne a legújabbra hanem kiadási sorrendbe az összessel frissítsem fel mert így nem lesz semmi gond vele hosszú távon. Ezeket megtettem és akkor már tudott működni rendesen plusz a biosomba is bővített beállítási lehetőségek jöttek elő ahol tudtam korlátozni is a dolgokat meg emelni is, csak arra ismerősöm mondta hogy a maximálisnál feljebb ne emeljem mert működni fog vele ugyan, de csak rövid ideig mert amekkora teljesítménnyel azok menni fognak annyit a tápegység nem tud magából kiadni folyamatosan csak rövid ideig és minden forrósodni fog ami miatt le fog tiltani az egész és legrosszabb esetben leéghet valami ami miatt mehet az egész a kukába.
Ne dobd ki, funnak tökéletes.
A régi ramoknál volt valami állítva a biosban? Időzítések pl?
Próbálj ki egy cmos resetet, ha az után sme indul el egyik új modullal sem akkor belefutottál egy memória inkompatibilitásba, előfordul.
Próbálkozz másik kittel :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!