Egy 32" 1440p felbontású monitort 70cm-ről be lehet normálisan látni vagy ide max 27" monitort lenne érdemes venni?
nekem egyáltalán nem pixeles
de nem vagyunk egyformák
3/
Értem de leginkább arra lennék kíváncsi,hogy 32"-ban jelentősen rosszabb e az 1440p mint 27"-ban
Mert nekem jelenleg 24" 1080p monitorom van az rendben van ebben a méretben de azt mondták ha monitort frissítek akkor 27" 1440p 144Hz viszont valószínű a 144Hz felesleges lenne mert hiába játszok high grafikán kevés játékban jönne ki a 144fps pl szóval elkezdtem nézegetni a 32" 1440p 75Hz monitorokat de egyet találtam aránylag jó árbánban ami az igényeimnek megfelelő.Vannak olcsóbbak akár 20EFt-al is de nekem az állítható állvány lényeges lenne azok meg fix állványosak.A másik kérdés meg a monitor 70cm re van tőlem vajon az nem nagyon közel 32"-hoz?
5/
Múltkor még csak 27" ban nélzegettem 1440p-t 75Hz val de csomóan mondták akkor már inkább 144Hz mert ki az a hülye aki 75Hz-t vesz 2021-ben.Viszont én most 1080p 60Hz-n vagyok jelenleg 6700XT videokártyával és azt mondják jó 1440p-ben de szerintem amikkel én játszok néha felesleges lenne a 144Hz monitor pláne ha high garfikán szeretek játszani így gondoltam 75Hz mondjuk freesync megoldással viszont a kinézett 32" monitor adaptive syncet tud ami gondolom hasonló lehet.Még gondolkodtam 24" 1080p 144Hz-ben de az nem nagy előre lépés lenne max a 144Hz emígy meg felbontás és monitor méretben lépnék feljebb az már inkább előrelépés és eddig 60Hz monitoron játszva én nem vettem észre semmit a játékokon ami nekem gond lenne meg ugye nem is verseny játékos vagyok.Viszont szeretek filmezni meg képet szerkeszteni netezgetni,na meg játszani is de már annyit nem mint régen.
7/
Most majdnem lenyomtam a rendelés gombot erre a monitorra Acer CB272U 27" 1440p 75Hz csak közben még olvasgattam a neten leginkább a redditen és ott azt írta valaki azért nem jó a 75Hz pláne free syncel mert szűk a Hz tartománya 48_75Hz és ha 48 alá esik az fps ugyan úgy szakadozottá válik a kép de ha 144Hz a monitor akkor tud több képkockához nyúlni így valami olyat írt,hogy felnyomja 94 képkockára valamit össze von és nem szakadozik a kép ilyesmit olvastam mert,hogy 48Hz-144Hz tágabb tartomány. Lehet arra gondolt ha érkeznek a későbbi képkockák több érkezik mint 75Hz-nál és azok össze adódnak a kevesebbhez és így lessz simább a kép. Más meg azt írta inkább legyen stabil 75fps mint nagy ingadozások. Én már nem értem ezt az egész témát 75Hz egyiknek szar meg kevés csak a 144Hz a másiknak meg tökéletes. Nem multizok párszor próbáltam de nem az én világom csak a singleplayert szeretem viszont szép grafikával high de nem kell ultra high a gépem meg ott van a profilomon aránylag jó gép amúgy 60Hz monitorom van igaz itt nincs free sync itt nem tudom,hogy milyen tartomány van 30-60Hz vagy franc tudja képszakadást nem észleltem. Viszont úgy se akarok járni megrendelem a monitort plusz 11EFt kalibrálás+pixelgarancia ok vissza küldöm ha gáz van de bukom a 11EFt-ot és most nincs felesleges pénzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!