Tényleg hülyeség 2021-ben 1080p-t monitort vásárolni ha az ember amúgy megtehetné,hogy 1440p-t vegyen?
"még akkor is ha sok játékban még lehet 144fps közelében sem lenne"
Ehh..
FPS > felbontás. Kivéve ha stratégiai játék.
4/
Hát ha 27" 1440p 144Hz max ennyit adnék érte ez nem olyan rossz monitor ahogy olvastam [link]
Amiket néztem 1080p 144Hz monitorokat is százezer körül mozogtak.De a durva ezt a monitort néztem mert itt kalibrálják is de azt hittem szívszél ütést kapok az árától [link] ugyan ez amgnál igaz nincs kalibrálás de 68EFt
3/
Hát a felbontás növekedésével romlik az fps is nem nekem csak egy 6700XT-m van nem 6800xt vagy rtx3080
4/
egyébként még ezt [link] néztem de ez csak 75Hz azt mondták az gagyi 2021-ben
Most sajna nincs az oázisnál ott 86EFt lenne
Ósszetett a problémakör. Nem az a probléma,hogy van-e az embernek pénze 1440p monitorra,mert monitorok nem olyan veszettdrágák. De próbálj összerakni egy olyan gépet, ami legalább közepes grafikán viszi a mai játékokat 1440p-ben. Nem 144 hz-cel, legyen csak egy 50fps!! Ehhez is RTX 3060 videokártya kell, ami jelenleg 300 ezer forint!! Plusz a gép többi része 200 körül. Hát így állunk.
Ugye probléma az is, hogy nyilván megteheted, hogy 1440p monitoron a nagyobb igényű játékokat 1080p-ben futtatod, viszont az meg rondább és élvezhetetlenebb,mintegy natív 1080p monitor. És akkor meg már az ember is úgy van vele, hogy akkor ha nincs 6-700 ezer forintja egy komplett konfigra, akkor el kell kezdeni spórolni,és inkább vesz egy 144 hz freesync 1080p monitort egy 1440p 75 hz árában, használt GTX 1070 videokártyát, és a többi, lehet spórolni a végtelenségig. Meg azon is múlik,hogy ki mivel játszik. Egy LoL-hoz a kenyérpirítóm is elég még a 4K-hoz is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!