Érdemes beruháznom egy ilyen Intel konfigurációra? (bónuszkérdés: milyen videokártyát hozzá? )
Alaplap: Intel DH55TC vagy MSI P55-CD53
Processzor: Intel Core i5 750 vagy Intel Core i7 860
Memória: Geil DDR3-RAM 4GB PC3-1333 Kit
Konkrétan komolyabb feladatokra használnám, 3D modellezés, legújabb játékok próbálgatása, irodai, grafikai szoftverek tesztelése, RPG játék napi néhány (max. 4-5) órás szerverként történő üzemeltetése...
Szóval megéri belefektetnem a fentebbiek közüli valamelyik variációba, vagy gyűjtsek még a félretett pénzhez valamennyit, amit rászánok, hogy egy még komolyabb konfigot vásárolhassak?
Bónusz kérdésem: közepes árkategóriájú, megbizható és mégis ütőképes videokártyát tudtok ajánlani?
Esetleg egy ilyet eltudnék képzelni mellé.
Szia!
Merevlemezeket megoldottam pár hónapja, ami a mostani gépben dübörög: 150 GB-os WD VelociRaptor. Ez mellett van két darab 1 TB-os szintén WD HDD-m, tehát ezekre egy darabig nem lesz gond.
Tápocska szintén megoldva.
A videokártyát elég jónak látom árban, 35-40-re gondoltam, mint felső határ. Nézek is neten valami tesztet róla.
Ha vannak még tippek, ötletek, nagyon szivesen várom és olvasom.
Nem rossz a kártya, de nekem ez szimpatikusabb:
Asus EAH5770 CuCore/2DI/1GD5 1024 MB PCI-Express
Videokártya megvan, már csak az alaplap-processzor-memória együttesben várom véleményetek. :)
Ha ilyen dolgokra kell akkor a Core i7-es procit javaslom.
Szerintem a RAM is rendben van, ha mégsem lenne elég (bár ezt kétlem) akkor majd bővíted +2 vel és meg is van oldva a probléma.Alaplapból inkább MSI.A HD5770-es kártya pedig nagyon jó, nekem is olyan van :)
Processzornak jó a Core i5 is, de ahogy látod.
Alaplaphoz javaslat: [link]
Alaplap-processzor-memóriát mindenféleképpen olyan kombinációban kellene vásárolnom, hogy azok használt idő/ár arányban a lehető legjobban jöjjenek ki.
Példa az általam fentebb irt két processzorra:
- Core i5 750: 48 E HUF
- Core i7 860: 65 E HUF
Az ár-arány: 1.35! Tehát ha az i7-est megkockáztatom, vajon majdnem másfélszer annyi ideig fogom-e használni, mint az i5-öst? Ez a válasz azt hiszem csakis rajtam és az exponenciálisan növekvő technológia viszonylatában állhat... Egyelőre 5 évre tervezek előre, ennyi ideig semmiképp sem szeretnék újitani semmit.
Az iPon-os linken látható alaplap specifikáció nagyon jó. A 8 slotos SATA kimondottan tetszik (a régiben jelenleg 4 található), bár lehet, hogy a többi deszkán is található már 8, nem néztem szét túlságosan.
...
Ha már a véleményeknél járunk, akkor rákérdeznék egy TFT monitorra is. Megnyerő tulajdonságú számomra az LG W2220P, 22"-os, 1920x1200-as felbontás, ez számomra ideális, ugyanis követném a képarányokat az 1680x1050-es után. Vélemény?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!