Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyiket érdemesebb venni,...

Melyiket érdemesebb venni, SSD-t vagy már M.2-őt mennyire megfizethetőek ezek?

Figyelt kérdés
2021. okt. 14. 21:42
 1/5 anonim ***** válasza:
12%
SSD-t, ez a jobb.
2021. okt. 14. 21:43
 2/5 anonim ***** válasza:
48%

M.2 is megfizetheto, a kerdes hogy valoban szukseged van-e ra. Egy ultrabook-ban ahol nincs hely a hazban, ott nincs is mas lehetoseged, vagy pl. egy eszetlen sok diszk-muveletet vegzo szoftver ala ahol tenyleg szamit hogy mennyivel gyorsabb a kozvetlen PCIe busz a SATA-nal.

Normal, asztali gepbe, mindennapi felhasznalasra egyelore nem sok ertelme van. 30 sec helyett 25 alatt tolt be a Windows? Ejha, azert megeri... :)

2021. okt. 14. 21:53
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Keverednek itt a fogalmak... Ha jól értem, 2,5"-es, és M.2-es SSD-ről beszélünk, utóbbi egy fizikai szabvány, ilyenből is van SATA, így ennek sebességbeli előnyei nincsenek. Eszköztől függ, hogy mit támogat.
2021. okt. 14. 23:16
 4/5 Morzsi007 ***** válasza:
Nekem van mindkettő és azt tapasztaltam, hogy az M.2-vel kicsivel gyorsabban tölti a webkapokat és a win10 betöltésnél kb 1 másodpercre villan fel a windows logo. és már be is töltött. Függ azért, hogy milyen gyors az SSD, mert vannak M.2 sből is “lassabbak”. Csináltam olvasás, írás teszteket és elméletben többszörsen (5-6x) gyorsabb az M.2-es SSD a hagyományos 2.5”-ostól, ami a gépemben van.
2021. okt. 15. 12:53
 5/5 anonim ***** válasza:

Milyen gép, milyen felhasználás?

A lényeg az, hogy két fizikai csatlakozó létezik, M.2 és SATA.

nos, ami fizikailag SATA csatlakozós, az a legegyszerűbb, hiszen sata szabvány szerint kommunikál a géppel a maga hátrányaival. Irodai-netezős gépbe tökéletes. Akár egy fos kingston a400, vagy wd green

Aztán van az M.2 csatlakozó, ami tud kommunikálni nvme és sata interfészen!!!

Tehát van olyan m.2 SSD, ami lényegében ugyanazokkal a paraméterekkel rendelkezik,mint a sata csatlakozós, csak be tudod rakni M.2 helyre. Én otthoni felhasználásra ezt javaslom. Nem kell kábelezni, baromi egyszerűen beszerelhető. (Ugyanaz a javaslat, mint az előbb, van M.2 fizikai formátumú változatuk)

És akkor van az M.2 fizikai csatlakozójú, Nvme interfészes SSD. ez már egy újabb kommunikációs szabvány, gyorsabb adatáramlás jellemzi. Ha jövőbe fektetnél, szeretnéd minimalizálni a töltési időket (1-3 másodperceket lehet nyerni csak a sata interfészes ssd-khez viszonyítva), sokat írsz rá, vagy bármi okod van, ami miatt professzionális felhasználáson gondolkodsz, akkor érdemes ez. De akkor már a komolyabbak, amikben van DRAM cache is, ami adatot előszeretettel rejtegetnek a termékleírásoknól. Samsung evo és kingston A2000 az utóbbi időkben a slágertermék.

2021. okt. 15. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!