Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Routerekben lehet olyat...

Routerekben lehet olyat beállítani, hogy a wifi más hálózaton legyen, mint a vezetékes net?

Figyelt kérdés
Pl: az asztali gép utp kábellel csatlakozik a routerhez, ennek lenne 192.168.1.x a címe, de a wifi hálózat pedig 192.168.2.x lenne. Így két egymástól elszeparált hálózat lenne.

2021. okt. 12. 08:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Mármint DHCP-n ossza ki ezeket? Routertől függ, be lehet-e külön tartományt állítani a LAN-ra és a WIFI-re. Vagy beálíthatod manuálisan is a gépek IP címeit, vagy statikusan kisztod a MAC címéhez a routerben (ha abban van ilyen lehetőség), vagy az operácós rendszerben a hálózati adapter beállításoknál (ezt biztos, hogy meg tudod oldani).
2021. okt. 12. 08:59
 2/13 anonim ***** válasza:
Egy otthoni router ilyet nem tud, professzionális routerek (pl mikrotik) tudnak ilyet. Pont az is a dolguk, hogy több hálózatot kössön össze, de az olcsó otthoniak megállnak ott, hogy egy belső hálózatot kössenek össze az internettel.
2021. okt. 12. 09:07
 3/13 P.O.C. ***** válasza:

Szerintem mezei routerrel is meglehet csinálni, ha támogatja az OpenWrt firmware-t.

Vagy 2 db routerrel.

2021. okt. 12. 09:13
 4/13 anonim ***** válasza:
Firmwaretől is függ. Nekem LinkSyS WRT routerem van, a gyári FW-t felülírtam speciális FW-vel és abban WIFI adapterenként beállíthatók külön tartományok és maszkok és statikus címek (és jóval stabilabb is, mint a gyári FW).
2021. okt. 12. 09:16
 5/13 anonim ***** válasza:

Amit a telekom adott nekem az is tud guest networkot.

Illetve még bizonyosos tplinken gargoyle firmwarét használok, az is tud.

2021. okt. 12. 09:21
 6/13 anonim ***** válasza:

Én is gondolkodtam már azon hogy hogy oldható meg egy internet kettéosztása két család részére de úgy hogy nem bíznak egymásban. Feltételezik egymástól hogy meg akarják hekkelni egymás eszközeit. 1db eszköz nem megoldás mert feltételezik egymásról hogy azt a másik úgy konfigurálja hogy ő támadható legyen és vice versa. (és persze csak tesco/mm kategóriás eszközök használhatök)

Szerintem így mindenkinek külön router kell, a szolgáltatós routeren kívül.

2021. okt. 12. 09:44
 7/13 anonim ***** válasza:
2021. okt. 12. 09:47
 8/13 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy ennyitől még nem lesz elszeparált a két hálózat, mert a router tudni fogja a másik hálózathoz vezető útvonalat, hiszen ő maga menedzseli őket. VLAN-al lehet megoldani, amit szeretnél.
2021. okt. 12. 16:17
 9/13 anonim ***** válasza:

Majd visszajön a kérdező és elmondja mit akar - kicsit konkrétabban.

Vagy nem.

2021. okt. 12. 16:58
 10/13 anonim ***** válasza:
#6 vagyok: Így [link]
2021. okt. 12. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!