A legújabb laptopokon nincs ethernet kábelhez bemenet?
Nem lehet általánosan kijelenteni, hogy nincsen. Csak az ultrabook -okon nincsen. A professzionális felhasználás, és Gamer laptop terén még mindig alap.
Az nem indok, hogy nincs rajta hely, mert van. Még a vékony kávájúakba is megoldható azzal, a rugós kihajtós módszerrel (a pontos nevét nem tudom), de már az én laptopomba is így van megoldva.
A másik hogy a legtöbb átlagos felhasználó már nem használja, és úgy vannak vele USB Type C -n már mindent meg lehet oldani nagy sávszélességgel. Gyakorlatilag ugyan olyan képességű adaptert tudsz hozzá venni, mint ami a beépített lenne vagy annál is jobbat. Így kispórolják belőle.
4#-nél a pont, az ultrabook pont azért van, hogy kicsi legyen/könnyű ebbe a lan port már nem fér bele
Nagyobb gamer laptopokon természetesen van, hiszen érdekes lenne pl warzone-ozni egy szr wifin
A legtöbbnél már nincs.
#1 "Miert lenne?"
Mondjuk azért, mert a vezetékes kapcsolat még mindig stabilabb, mint a vezeték nélküli.
Vagy azért, mert - hiába írunk 2021-et - elképzelhető, hogy olyan helyre kell menni, ahol vezetékes internetet tudnak biztosítani, vezeték nélkülit meg nem.
#4 "USB Type C -n már mindent meg lehet oldani nagy sávszélességgel"
A megfelelő átalakítókkal.
"a legtöbb átlagos felhasználó már nem használja"
Ez most gonosz és demagóg lesz, de a legtöbb átlagos felhasználó a nagy kezdőbetűt sem használja, mégsem iktatták ki a shift billentyűt. ;)
Igazából a legnagyobb probléma az, hogy nem divatos. Ma az a divat, hogy egy hordozható gép legyen irritálóan vékony, és minél kevesebb "lyuk" legyen rajta. Mert akkor trendi.
Én meg inkább vettem egy olyat, ami lehet, hogy 2 milliméterrel vastagabb, de vannak rajta normális portok. Pedig nem gamer cuccról van szó. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!