Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A legújabb laptopokon nincs...

A legújabb laptopokon nincs ethernet kábelhez bemenet?

Figyelt kérdés
[link]

2021. okt. 10. 14:31
 1/7 anonim ***** válasza:
22%
Miert lenne?
2021. okt. 10. 14:38
 2/7 anonim ***** válasza:
42%
Nem jellemző a hordozható eszközökre, azért van benne wifi adapter. A másik indok a design, egyszerűen túl nagy az ethernet port, és emiatt a gépnek is vastagabbnak kell lennie. Miközben a trendek szerint a minél vékonyabb eszközöké a jövő. A gép oldalán erre már nincs hely.
2021. okt. 10. 14:46
 3/7 anonim ***** válasza:
38%
Az újabb gépeknek vékonyabbnak kell lenniük. Személy szerint hasznosnak találtam, mivel a routerem 500 MB/S sebességre képes, vezetéken 1 GB/S jön, ezért a laptopot is vezetékkel használom.
2021. okt. 10. 15:03
 4/7 P.O.C. ***** válasza:
100%

Nem lehet általánosan kijelenteni, hogy nincsen. Csak az ultrabook -okon nincsen. A professzionális felhasználás, és Gamer laptop terén még mindig alap.

Az nem indok, hogy nincs rajta hely, mert van. Még a vékony kávájúakba is megoldható azzal, a rugós kihajtós módszerrel (a pontos nevét nem tudom), de már az én laptopomba is így van megoldva.

A másik hogy a legtöbb átlagos felhasználó már nem használja, és úgy vannak vele USB Type C -n már mindent meg lehet oldani nagy sávszélességgel. Gyakorlatilag ugyan olyan képességű adaptert tudsz hozzá venni, mint ami a beépített lenne vagy annál is jobbat. Így kispórolják belőle.

2021. okt. 10. 15:37
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

4#-nél a pont, az ultrabook pont azért van, hogy kicsi legyen/könnyű ebbe a lan port már nem fér bele

Nagyobb gamer laptopokon természetesen van, hiszen érdekes lenne pl warzone-ozni egy szr wifin

2021. okt. 10. 17:17
 6/7 anonim ***** válasza:
81%

A legtöbbnél már nincs.

#1 "Miert lenne?"

Mondjuk azért, mert a vezetékes kapcsolat még mindig stabilabb, mint a vezeték nélküli.

Vagy azért, mert - hiába írunk 2021-et - elképzelhető, hogy olyan helyre kell menni, ahol vezetékes internetet tudnak biztosítani, vezeték nélkülit meg nem.

#4 "USB Type C -n már mindent meg lehet oldani nagy sávszélességgel"

A megfelelő átalakítókkal.

"a legtöbb átlagos felhasználó már nem használja"

Ez most gonosz és demagóg lesz, de a legtöbb átlagos felhasználó a nagy kezdőbetűt sem használja, mégsem iktatták ki a shift billentyűt. ;)

Igazából a legnagyobb probléma az, hogy nem divatos. Ma az a divat, hogy egy hordozható gép legyen irritálóan vékony, és minél kevesebb "lyuk" legyen rajta. Mert akkor trendi.

Én meg inkább vettem egy olyat, ami lehet, hogy 2 milliméterrel vastagabb, de vannak rajta normális portok. Pedig nem gamer cuccról van szó. ;)

2021. okt. 11. 08:40
 7/7 anonim ***** válasza:
Az enyémen van (Asus TUF F17 2020)
2021. okt. 11. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!