Lézernyomtató vagy tintás?
Itthonra, kb. havi 10-20-30 oldal nyomtatásához kellene egy nyomtató. Színeset is nyomtatnék, képeket is.
Multifunkciós kell.
Azt nem tudom, mihez érdemes lézernyomtatót választani. A rémálmom, hogy állandóan a kifogyó vagy beszáradó patront vagy tonert (nem tudom igazából, melyik melyik) kell pótolgatni.
Mik a tapasztalataitok?
A tintás olcsóbb, a patron is könnyebben utántölthető, viszont hajlamosabb a beszáradásra. A lézer drágább, utángyártott tonerrel vagy házi utántöltéssel (ami nem teljesen veszélytelen) csökkenthető a költség, de így is drágább, mint egy tinta utántöltő készlet. Viszont a lézeres nem fog beszáradni.
"havi 10-20-30 oldal"
Nem mindegy, hogy havonta egyszerre egy napon, vagy 1-3 naponta egy-egy oldal.
A HP-nak van egy bármikor lemondható előfizetési opciója. Azt hiszem Smart ink a neve. Én például alig 1000 forintot fizetek havi 50 oldalas csomagért. A nem elhasznált lapokat átviheted a kövi hónapba. Támogatott nyomtató kell hozzá, mindig számolják mennyit nyomtatsz a netre csatlakoztatva wifi-vel, ha fogyóban a patron, teljesen automatikusan küldik az újat postán, ami természetesen benne van a havi ezer forintban.
Vannak amúgy kisebb és nagyobb csomagok is, régen teljesen ingyen volt a havi 15 oldalas nyomtatás. Amúgy ha átléped a havi 50 oldalt mondjuk, akkor +10 lapért párszáz forintot számol fel csak.
Nekem tökre megéri, mert eddig havonta vettem nyomtatót, mivel olcsóbb volt megvenni egy új nyomtatót patronnal mint magát a patront cserélni..
Ez a mód környezettudatosabb is, mert amikor kifogy egy patronod, küldenek előre kifizetett borítékot is, amivel visszaküldheted a patront és újrahasznosítják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!