Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » USB elosztóknál mit jelent...

USB elosztóknál mit jelent az, hogy aktív és passzív? Melyik az előnyösebb?

Figyelt kérdés
A kínálatot néztem, találtam 2 ugyan olyat, csak az egyik passzív, a másik aktív, az utóbbi kicsit drágább. Melyik lenne az előnyösebb számomra? Bírnia kéne egy billentyűzetet, egeret, digitális rajztáblát és a fejhallgatót.

2021. okt. 8. 20:41
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Aktív rendelkezik külső áramforrással, passzív nem.

A fenti eszközök egyszerre történő problémamentes működéséhez mindenképpen az aktívat választanám.

Esetleg be tudod linkelni a kiszemelt HUB-okat?

2021. okt. 8. 20:49
 2/7 A kérdező kommentje:

[link]

Ő az aktív

[link]

Ő meg a passzív.

Igazából ugyan az teljesítményre is, csak az az 1 szócska más. :"D

2021. okt. 8. 20:51
 3/7 anonim ***** válasza:

Az a vicc, hogy a passzívnál is egy aktív van a képen (külső tápbemenet)

A lényeges különbség az, hogy az aktívnál oda van írva, hogy 2A terhelhetőség, a passzív ezt nem tudja.

Ezáltal komolyabb terhelésnél valamelyik csatlakoztatott eszközt ledobálja, vagy egyáltalán nem működik rajta semmi ez esetben

USB2.0 lévén 500mA a passzív maximuma.

2021. okt. 8. 20:59
 4/7 A kérdező kommentje:
Mindkettő 3.0. Mivel buta vagyok a témához, megszívtam és vettem egy 2.0-t, az dobál le, de arra egyelőre csak a billentyűzetem van rakva meg az egerem, mert ha a táblát is rárakom, katasztrófa, bár olyan, mintha kontakthibás lenne. De gondolom mert a laptopom 3.0-s, a cucc meg 2.0-s.
2021. okt. 8. 21:02
 5/7 A kérdező kommentje:
De még akkor az érdekelne, hogy az aktívhoz én kapok valami kábelt így pluszba? Vagy igazából ezt is csak a laptopba dugom bele és kész?
2021. okt. 8. 21:04
 6/7 anonim ***** válasza:

Ja, bocsi, nem néztem, hogy 3.0

Az aktívhoz sem indig jár kábel egyébként.

Az USB3.0 port 900mA áramot képes leadni, ennyi a maximum terhelhetősége

Az aktívnak 2A (Külső áramforrásból "veszi" a többlet energiát)

Használható passzívként is, csak USB-ről, de ez esetben értelemszerűen nem terhelhető 900mA-nál többel.

Egy bill, és egy egér általában 100-200 mA áramot vesznek fel.

A rajztábla és fejhallgató már többet.

2021. okt. 8. 21:15
 7/7 A kérdező kommentje:

És ha netán nem kapnék, általában milyen kábel szükséges nekik? Csak hogy felkészült lehessek. xD

Amúgy köszi, hogy segítesz nekem. <3

2021. okt. 8. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!