Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik SSD-t tartanád meg és...

Melyik SSD-t tartanád meg és miért?

Figyelt kérdés

1.) Samsung 970 EVO 500GB (44 nap futási idő, 7,5TB)

2.) Samsung 980 sima 500GB (pár óra vagy pár nap)

Az első a gépemben van, másodikat visszaküldték az üzletbe hogy "meggondolta, 1TB kell".

Melyiket tartanád meg és miért? Sebesség majdnem egyenlő.

2021. okt. 6. 10:32
 1/7 anonim ***** válasza:
Nyilván a 980-at, újabb, kevesebbet futott, specifikációban is jobb.
2021. okt. 6. 10:36
 2/7 anonim válasza:

A fr*ncokat. EVO = Evolution, már csak a PRO jobb. 980 sim csak egy olcsó, DRAM4 mentes, 4 sávon közlekedő SSD. 980 PRO verziótól távol van mindkettő.

EVO-nak van 512MB DDR4 cache bufferje és 8 channel, 980 csak 64MB-t tud, azt is csak a gép Memóriájából (HMB) foglalja le ami persze mivel messze van késleltetéssel jár. Ha félig tele lesz 250GB és megint nagy fájlokat másolsz akkor a 970 EVO teljesítménye nem esik.

300TBW élettartam mindkettőnek, de mivel az EVO eltudja tárolni előtte a 0,5GB-be és jobban "összerakni" az SSD memória csip ráírása előtt.

Szóval, 980 csak egy kiválló "alap" aki szeretne gyors sebességet kis távon (ritkán dolgozik nagy fájlokkal). Notebookba ajánlatos.

A 250GB-s verziója meg nevetséges max 1300MB/s írása van amit soha nem tudsz elérni...

970 EVO egy strapabíró, szinte soha nem lassuló SSD. Asztali gépekbe ajánlatos. EVOLUTION nem hoz szégyent a nevére...

2021. okt. 6. 11:46
 3/7 anonim válasza:

Szóval nagyobb élettartam a 970 EVO.

Pár kép:

[link]

[link]

2021. okt. 6. 11:50
 4/7 A kérdező kommentje:

[link]

Tesztekben is a 970 evo:

[link]

[link]

2021. okt. 6. 15:15
 5/7 anonim ***** válasza:
Én gamer felhasználásomra sosem fog kelleni samsung evo ssd. Eladnám mindkettőt, aztán vennék valami olcsóbbat... kingston a2000, vagy hasonló, aktuális legolcsóbb, drammal rendelkező nvme ssd-t.
2021. okt. 7. 06:56
 6/7 anonim ***** válasza:
Ütést / Gauss-t mennyire bírják ezek egyébként?
2021. okt. 7. 13:27
 7/7 A kérdező kommentje:
6-tos, nem tudom. Még nem reklamáltak egy Samsungot sem hogy elment vagy CRC hibák. Patriot vezeti az előnyt a hulladék gyártásban, de láttam már Apacer SSD-ket is. Kingston csak Pendrivek mentek el, Adata pedig az ezüst MicroSDHC.
2021. okt. 7. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!