Ram bővítés, csere. Mitől függ, hogy kompatibilis az alaplapommal az a memória, amit szeretnék venni?
Figyelt kérdés
Szóóval. A játékok nagy része nálam állandóan kifagy, és a feladatkezelő is mondja már, hogy kevés a memória. Jelenleg DDR3-as a memóriám, de DDR4-est néztem ki. Ha ddr4-est szeretnék venni, akkor kéne vennem egy új alaplapot is? Igazából nagy IT zseninek vallom magam, csak mivel még sose foglalkoztam ramokkal a gépházban, ezért ezt is ki kell tanulnom. :D2021. okt. 1. 20:35
11/12 A kérdező kommentje:
oh oké. Igazából én nem mellé akartam volna venni, hanem teljesen kicserélni a memóriát, de megnézem, hogy jól megy-e együtt a régivel az új.
2021. okt. 2. 08:33
12/12 anonim válasza:
A processzor alapból DDR3-1333/1600-at támogat. Általában az ilyen oem alaplapok akkor sem támogatnak semmiféle tuningot ha Z-s chipset van rajtuk, ezen meg már látszólag sem az van. Rakhatsz bele egy pár DDR3-2133-as tuning ramot is, de én kizártnak tartom hogy elinduljon 1600MHz feletti sebességen, így minden ami ettől gyorsabb az pénzkidobás.
Két nem egyforma modul nem túl szerencsés, lehet az IMC áthidalja a problémát, de abban az esetben a dual-channel csak lassabb tempóban fog menni pl max 1333-on. Ha két tök egyforma kiosztású és időzétésű de eltérő gyártótól számazó modult dobsz bele akkor jó eséllyel megy a DC1600.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!