Mennyi + sebességet/erőt ad 2 videokártya egyidejű használata (SLI)? több lenn
Nézz teszteket.
Ma már nem érdemes otthon SLI-t használni, hacsak nem bányászol.
Olyan munkafolyamatoknál, amik párhuzamosan le tudnak terhelni két GPU-t ott közel duplázódna a teljesítmény, ha a processzor és a többi hardver ezt ki tudja szolgálni. Pl video render, bányászat, GPU alapú számítások, 3d render stb..
A játékoknál erősen motorfüggő, a -20%-tól egészen a +80%-ig bármi előfordulhat, de átlagban 0%-ot jelent a második GPU, mivel a játékok nem skálázódnak több GPUra - néhány kivételtől eltekintve.
Ez még csak a kisebbik gond lenne, de az nvidia hivatalosan is megszüntette az SLI üzemmódot az RTX3080-nál is, így ez nem támogatott. Vagyis az RTX3090-en kívül semmilyen már 3000-res Geforce nem tud hardveres SLI-t.
nekem játékra kéne, semmi bányászat vagy videovágás...
Nem gondoltam annyira komolyan hogy veszek, csak eljátszottam a gondolattal, hogy mi lenne ha...
Tehát azzal lehet elérni a nagyobb teljesítményt, ha veszel egy erősebb kártyát (egyet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!