Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Fér-e ebbe a notebookba egy...

Fér-e ebbe a notebookba egy második SSD?

Figyelt kérdés

Már van benne egy nvme SSD, de csak a rövid: [link]

Itt lent pedig ki van hagyva ugyanannyi hely és ott a csavar helye is: [link]

Vagy ez a dugó típusa nem két oldalas?

A gép típusa: Lenovo ideapad 530S-14ARR

2021. szept. 24. 12:53
 1/7 anonim ***** válasza:

Nekem ASUS Vivobook-om van, láttam videót a szétszereléséről.

Kiísértetiesen így néz ki, abban a második lehetséges ssd helye,

amit a képen jelölsz.

2021. szept. 24. 13:06
 2/7 anonim ***** válasza:

[link]

"I see your second SSD is an SATA variant. Just tried a NVME drive today, and that works as well! But you need a 2242 size drive, and those are a bit more rare in NVME. Besides, SATA is proberly a better idea as a second drive because it produces less heat and there is no second heatcover available."

2021. szept. 24. 13:15
 3/7 A kérdező kommentje:
Akkor beugható egy másik SSD is. Csak még nem láttam olyan NVME slot-ot amely 2 oldalra is bedugható a kontaktusai... :)
2021. szept. 24. 13:39
 4/7 A kérdező kommentje:
Ja még annyit írsz hogy SATA csak a másik slot, tehát nem dobhatom át abba a mostani kicsit hogy a nagy helyre egy hosszú 2280-nast betehessek?
2021. szept. 24. 14:02
 5/7 anonim ***** válasza:
A szöveg annyit jelent kb, hogy 2242 kipróbált egy NVME-t az is ment, de 2242 méretű eszköz kell. Viszont a SATA valószínű jobb ötlet, mivel nincs hőelvezető és az nem melegszik annyira abba a slotba..
2021. szept. 25. 12:41
 6/7 A kérdező kommentje:
Nvme nem fér bele, ma próbáltam... Akkor vagy mSata, vagy ez az alaplap típus nem támogatja...
2021. okt. 6. 21:45
 7/7 A kérdező kommentje:
Lehet csak az Inteles
2021. okt. 6. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!