Lenovo g510 laptopban hdd caddy-vel történő ssd-bővítésnél a laptop látja, de nem tudja megnyitni az ssd-t. Mi lehet a baj?
Figyelt kérdés
Adott egy 2014-ben vásárolt Lenovo G510-es laptop (I7-4702mq, 8gb ram), vettem hozzá egy hdd caddy-t valamint egy Kingston A400 240Gb-os SSD-t. Be is építettem az SSD-t a HDD helyére, a HDD-t az optikai meghajtó helyére, azonban így nem hajlandó elindulni a laptop. Csak a Lenovo kezőképig jutok. Se a bios-ba, sem a boot menübe nem tudok belépni. Ha megcserélem őket, akkor betölt a Windows 10 a HDD-ről, de nem használható az SSD meghajtó. Mi lehet a baj? Van olyan lehetőség, hogy az SSD meghajtó legyen a HDD helyén, arról fusson a Windows, és a HDD csak tároló helyként működjön? A BIOS ban látható mindknkét meghajtó, Uefy, és ahci engedélyezve, az SSD-n is windows 10 van, de nem hajlandó boot-olni róla.2021. szept. 23. 17:22
1/1 anonim válasza:
Az enyém 2013-as AMD-s G505, Windows7-tel. DE már vége, Lenovo típushiba, nem lehet kinyitni csak 10 cm-re. A videokártyával is gond van. Már vettem egy Thinkpadot Windows 10-el, SSD-vel. Ez már csak igy megy, 8-10 éves gép kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!