Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen laptopot vegyek?

Milyen laptopot vegyek?

Figyelt kérdés

Előrebocsátom, semennyire nem értek hozzá. Ami fontos, hogy gyors legyen (és lehetőleg még évekig az is maradjon), és erős legyen az aksija. Méret, súly nem lényeges, csak otthon használnám böngészésre, esetleg film nézésre, munkára (elsősorban szövegszerkesztés és Zoom). Talán a kottaszerkesztő programom igényli a legtöbb memóriát.

Amit fontos tudni, hajlamos vagyok minden sz@rt letölteni és a laptopon tárolni, plusz az egyetemi órák tananyaga ott lesz tárolva.

Az előző laptopom sajnos nagy csalódás volt, egy Lenovo Ideapad 500s. Az aksija 1 év után halott volt, 3 év után meg már használhatatlanul lassú is volt, szervízelés sem sokat segített rajta.

Ami az árat illeti, 200000 a maximum amit rá tudok szánni.

2021. szept. 19. 01:54
 1/9 anonim ***** válasza:
A 3 év alatt volt újra telepítve az a laptop?
2021. szept. 19. 08:22
 2/9 A kérdező kommentje:
Volt, de csak minimálisan segített, és nem is sokáig.
2021. szept. 19. 09:10
 3/9 anonim ***** válasza:

Pedig az általad leírt használatra annyira nem rossz ez [link] a gép. (bár nem ismert a géped pontos specifikációja)

Az, hogy az akksija 1 évig bírta, nagyban függ a használati/töltési szokásoktól, de ez minden laptopra igaz.

Az elvárásaidnak megfelelő szűrőket beállítva [link] 14 találatot adott a kereső.

2021. szept. 19. 09:26
 4/9 A kérdező kommentje:

A Lenovo V15-öt én is néztem, találtam egyet az alábbi specifikációkkal:

Memória méret: 16 GB

SSD merevlemez kapacitás: 1 TB

2. merevlemez kapacitás: 1 TB (HDD vagy SSD, lehet választani, HDD-vel kicsit olcsóbb)

Processzor: AMD 3020E

Processzor gyorsasága: 2 mag, 1,20 GHz (Turbo max 2,6 GHz)

Op. Rendszer: Windows 10 Pro

Ez így ha az olcsóbbik verziót választom, HDD merevlemezzel a másodiknak, átszámítva kb 188000-be kerül (nem Magyarországon élek), ha a második merevlemez is SSD, akkor kb 206000. Ez így akkor megéri? Ha igen, melyik verzió? Hallottam valami olyasmit, hogy ha 2 merevlemez is van, jó ha az egyik HDD, a másik SSD. Ez igaz?

2021. szept. 19. 10:22
 5/9 anonim ***** válasza:
64%
Az rendszer mindenképpen SSD, pusztán adattárolásra használhatsz HDD-t is (költségcsökkentés gyanánt).
2021. szept. 19. 10:28
 6/9 anonim ***** válasza:

Pedig ez egy aránylag jó laptop. Milyen processzora van?

AMD Ryzen 5, 8 GB RAM...ilyen gépet vennék. 1x8 GB, az esetleges bővítés érdekében.

2021. szept. 19. 10:38
 7/9 A kérdező kommentje:
Intelcore i5 van a régiben. Azt mondjuk érdemes hozzátenni, hogy mostanra több mint 6 éves, annyira lassú most már (olyan is van, hogy csak 2. vagy 3. nekifutásra indul el), hogy ha lehet inkább be sem kapcsolom, a nyomtatást leszámítva mindent tabletröl intézek. De már 3 évesen is bitang lassú volt.
2021. szept. 19. 11:31
 8/9 anonim ***** válasza:
Inkább rendelnék egy aksit és egy 500GB-os SSD-t a régi laptophoz, nem túlzottan bonyolult ezeknek a cseréje. Ahogy nézem ennek a gépnek bőven elégnek kéne lennie alap felhasználásra, és ahogy értelmeztem, a rendszer lassúsága az egyik legfőbb probléma, egy régi 5200 RPM-es laptop HDD-hez képest az SSD egy megváltás. Arra felrakod a Win10-et és lesz egy tök jól használható laptopod.
2021. szept. 19. 15:20
 9/9 anonim ***** válasza:

Meg elég sokat lehet javítani a rendszer teljesítményén, csak pár dolgot említve:

- felesleges programok eltávolítása és a rendszerrel automatikusan induló programok átnézése

- energiagazdálkodási mód beállítása teljesítménycentrikusra

- CCleaner megfelelő használata

Plusz Hard Disk Sentinel-el ránéznék a merevlemez állapotára, eléggé úgy érzem, hogy az a ludas ha adott a #3-as által linkelt Lenovo oldalán lévő specifikáció

2021. szept. 19. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!