Milyen laptopot vegyek?
Előrebocsátom, semennyire nem értek hozzá. Ami fontos, hogy gyors legyen (és lehetőleg még évekig az is maradjon), és erős legyen az aksija. Méret, súly nem lényeges, csak otthon használnám böngészésre, esetleg film nézésre, munkára (elsősorban szövegszerkesztés és Zoom). Talán a kottaszerkesztő programom igényli a legtöbb memóriát.
Amit fontos tudni, hajlamos vagyok minden sz@rt letölteni és a laptopon tárolni, plusz az egyetemi órák tananyaga ott lesz tárolva.
Az előző laptopom sajnos nagy csalódás volt, egy Lenovo Ideapad 500s. Az aksija 1 év után halott volt, 3 év után meg már használhatatlanul lassú is volt, szervízelés sem sokat segített rajta.
Ami az árat illeti, 200000 a maximum amit rá tudok szánni.
Pedig az általad leírt használatra annyira nem rossz ez [link] a gép. (bár nem ismert a géped pontos specifikációja)
Az, hogy az akksija 1 évig bírta, nagyban függ a használati/töltési szokásoktól, de ez minden laptopra igaz.
Az elvárásaidnak megfelelő szűrőket beállítva [link] 14 találatot adott a kereső.
A Lenovo V15-öt én is néztem, találtam egyet az alábbi specifikációkkal:
Memória méret: 16 GB
SSD merevlemez kapacitás: 1 TB
2. merevlemez kapacitás: 1 TB (HDD vagy SSD, lehet választani, HDD-vel kicsit olcsóbb)
Processzor: AMD 3020E
Processzor gyorsasága: 2 mag, 1,20 GHz (Turbo max 2,6 GHz)
Op. Rendszer: Windows 10 Pro
Ez így ha az olcsóbbik verziót választom, HDD merevlemezzel a másodiknak, átszámítva kb 188000-be kerül (nem Magyarországon élek), ha a második merevlemez is SSD, akkor kb 206000. Ez így akkor megéri? Ha igen, melyik verzió? Hallottam valami olyasmit, hogy ha 2 merevlemez is van, jó ha az egyik HDD, a másik SSD. Ez igaz?
Pedig ez egy aránylag jó laptop. Milyen processzora van?
AMD Ryzen 5, 8 GB RAM...ilyen gépet vennék. 1x8 GB, az esetleges bővítés érdekében.
Meg elég sokat lehet javítani a rendszer teljesítményén, csak pár dolgot említve:
- felesleges programok eltávolítása és a rendszerrel automatikusan induló programok átnézése
- energiagazdálkodási mód beállítása teljesítménycentrikusra
- CCleaner megfelelő használata
Plusz Hard Disk Sentinel-el ránéznék a merevlemez állapotára, eléggé úgy érzem, hogy az a ludas ha adott a #3-as által linkelt Lenovo oldalán lévő specifikáció
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!