Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az RTX 3060-nak miért van 12...

Az RTX 3060-nak miért van 12 GB memóriája, hogyha a jóval gyorsabb 3070-nek csak 8 GB memóriája van, nem kellene lassacskán 1080p-ben a 8 fölötti ram?

Figyelt kérdés
2021. szept. 17. 23:35
 1/5 A kérdező kommentje:
Az RTX 2080Ti ami a 3070-nek megfelel annak is 11 GB ramja volt, mi értelme így 3070-net venni pár évre, hogyha az lesz vele később a gond, hogy kevés memóriája van, nem az, hogy lassú lesz?
2021. szept. 17. 23:38
 2/5 ThodEE GoD ***** válasza:
76%
Mindig lesznek olyan vásárlók akiknek a tudása és hozzáértése kimerül a vram méretének meg nésében és ha olcsón talál olyan kártyát amin a gpu teljesítményéhez képest indokolatlanul sok vram van, az őt nem fogja zavarni mert neki ez a fontos, aztán jönnek ide és be írják hogy nekik a VGAjuk 600Gbos mégis akad rajta a márió, és örülünk ha több kérdés árán megtudjuk tőle hogy GTX1010ese van és azért vette mert 10k-ért 600Gb GDDR3 milyen jó vétel volt :D
2021. szept. 18. 00:36
 3/5 anonim ***** válasza:
22%
Egyet értek a 2-essel, igazából ezt a hibát én is elkövettem magamba kérdező, volt egy 1gb-os kártyám, most van helyette, egy másik 1gb-os, de a különbség, csak annyi, hogy ez több mint 5x gyorsabb :D
2021. szept. 18. 09:22
 4/5 A kérdező kommentje:
Tehát akkor ennyire nem számít a ram, én is így tudtam eddig, de nem számít annyira? Csakmert az RTX 2080Ti-vel azonos RX 6700 XT-ben már 16 GB van, felesleges akkora?
2021. szept. 18. 18:54
 5/5 ThodEE GoD ***** válasza:
62%

Természetesen a vram fontos, ahogy nő a felbontás úgy nől az igénye, 8Gbos többnyire QHD-ra elég, 16Gb gondolom elég lenne 4k-ra, de ha gyenge a GPU akkor hiába a sok vram. Az az igazság hogy ha elég akkor semmit nem jelent a több,ha kevés akkor csúnya akadásokba futunk bele. Emiatt is érdemes előre tudni hogy milyen monitor lesz, milyen GPUhoz, ha tudjuk hogy az a GPU FullHDn pont elég a játékainkhoz akkor felesleges belőle 10-24Gb os verziót venni.

Ha tudjuk hogy az a GPU megbirkózik a 4k-s megjelenítővel akkor meg ne vegyünk belőle 10Gb alattit :)

2021. szept. 18. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!