Western Digital Blue/Red, Seagate Barracuda vagy Toshiba?
Melyik a legmegbízhatóbb HDD a tapasztalatok szerint, olyan szempontból gondolom ezt, hogy meghatározható -e az, hogy melyik esetén van a legkisebb esélyem arra, hogy megvásárlás után pár nappal vagy pár hónappal hirtelen elromlik, az összes adattal együtt.
Adattárolásra vennék HDD-t, hetente egyszer menteném az adatokat. Ha szériahibás, akkor "hiába jár keveset", a fej kiakadhat, elromolhat, elektronika meghibásodhat.
Valami kialakult tapasztalat hátha van, hogy pl. "mennyire megbízható a Seagate Barracuda", "Red jobb -e mint a Blue" - tudom-tudom, NAS-ba szánt HDD, de hogy "azonnali meghibásodásra kisebb -e az esélyem)...
Mennyit számít, hogy melyikre hány év garanciát adnak, ez is lehet mérvadó vásárlás szempontjából?
Két dolog.
1. Ne márkát, és ne márkaneveket nézz, hanem konkrét típusokat. Hiába látok jelentősen több halott WD-t, ha egyszer a Seagate-nek is vannak rossz szériái, amivel épp úgy rá lehet faragni.
2. Ne egyet vegyél, hanem kettőt. Az egyiket használósnak, míg a másikat biztonsági mentésnek. Hidd el, jól tud jönni mikor egyszer csak elszáll a fő merevlemezed, rajta értékes adatokkal.
Csatlakozom 2 HDD...
Mindenem elszállt, több év "okosságaival", szoftverleírásokkal.
Ha megdöglik és ugrik az összes adatod, akkor teljesen mindegy a garanciaidő.
Külső vinyónál a házra figyelj.
Lehet, hogy jobban megéri külön HDD-t és külön hazát venni.
Szép alumíniumot, amivel van is kapcsolata a HDD tetejének.
A műanyag házasakat felejtsd el.
Nekem két WD hasalt el. Az egyik pár nap alatt, a másik 1 hónapot bírt. Szintén csak néha dugtam a gépre, de akkor dolgozott. Csak bad sectoros lett, de akkor is.
Harmadiknak vettem egy Samsungot külön házzal.
Már évek óta bekerült a gépbe.
Több, mint 1000 nap munkaóra van mögötte.
Nemrég vettem Seageat HDD-ket. Május óta 7/24-ben mennek hiba nélkül.
WD-vel húsz éve is csak a baj volt, 10 éve, hogy a kettő egymás után rossz lett.
Szóval akármennyi jót is hallok róluk, magam részéről messze elkerülöm őket.
Amúgy nehéz kiküszöbölni a hibalehetőséget. Vagy szerencséje van az embernek, vagy belenyúl.
Köszönöm a válaszokat.
Igen, konkrét típusokat próbálok nézni.
Gondoltam arra, hogy külföldi nagy webáruház esetén (is) megnézem a kínálatot, hogy pl. mi az amit első helyre sorolnak a 4TB-s HDD-k közül, vagy mi az amit a legkevésbé értékelnek rossznak.
A legelső válaszadónak: ha hibás és pár nap alatt elhasal (ha keveset használom, akkor "pár hét alatt"), akkor nem vígasztal az, hogy "alig használtam és mégis ez történt".
X300-mas jó ár/értéket képvisel és magas minőséget.
Viszont kicsit hangos, azon kívül megbízható darab.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!