Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Gaming pc vagy alma + xbox...

Gaming pc vagy alma + xbox 2021 őszén?

Figyelt kérdés

(Apple macbook pro + xbox series s) Vs (gaming pc + 120e forintos notebook utazáshoz). Melyiket éri meg megvenni 2021 őszén?

144hz Qhd monitor + gaming egér + gaming billentyűzet már van.

2021. szept. 13. 22:25
A kérdező szavazást indított:
Xbox series S + macbook pro
Menő gaming pc + gáz notebook
17 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól látom az a Macbook Pro félmilliótól kezdődik, a Series S meg pont annyi mint a 120ezres notebook. Hát szerintem fél misiből remek PC-t lehet összehozni.
2021. szept. 14. 02:43
 2/13 Morzsi007 ***** válasza:
100%

Menő gaming pc + Macbook pro.

Az almás gép nem játékra való, inkàbb minden màsra.

Ha elég az Xbox Series S teljesítménye (ehhez nem igen kell 144Hz-es QHD monitor), akkor vegyél mellé Macbook pro-t. Ha pc-t másra nem használnád csak játékra, akkor drága mulatság, erre találták ki a konzolokat.

2021. szept. 14. 07:24
 3/13 anonim ***** válasza:
Mert a félmillás MacBook Pro nem drága mulatság? Amit fejleszteni sem tudsz.
2021. szept. 14. 07:55
 4/13 Morzsi007 ***** válasza:
100%
Arról beszéltem, ha játék a cél, akkor egy Xbox vagy PS olcsóbb, mint egy gamer Pc-t összerakni manapság.
2021. szept. 14. 08:40
 5/13 A kérdező kommentje:
3: De fejleszteni a játékok miatt kéne, amire ott az xbox
2021. szept. 14. 09:40
 6/13 A kérdező kommentje:
2: A 144hz qhd ma már alapnak számít viszont. Én PC -n azt szoktam csinálni, hogy inkább lemegyek lowestbe, csak hogy elérjem.
2021. szept. 14. 10:10
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

A 144hz qhd ma már alapnak számít viszont

Nettó baromsag. Max a grafikapistikek es fpshuszarok vilagaban.

2021. szept. 14. 10:34
 8/13 anonim ***** válasza:

Kérdés, mennyit utaznál és rendszeresen-e? Kollégium, munka stb. miatt kéne egy jó laptop?

Mert ebben az esetben megfontolandó egy rendes, prémium laptop beszerzése. Én jobban javasolnám egy MacBook + Series helyett egy rendes gaming laptop beszerzését, ha fontos a hordozhatóság.

De szerintem ha nagyrészt otthon lennél, akkor a gaming pc-t választanám egy jó használt üzleti laptoppal, ha szükséges. Egyrészt a gaming PC-hez adottak a perifériák, másrészt pedig sok alkatrészt későbbi fejlesztések után is tudsz használni, ha minőségi alkatrészekről van szó - például egy jó tápegység, SSD, HDD, gépház.

Egy fő baj van ezzel az opcióval: a videokártyák árai a csillagos egekben járnak, ezért nem is említettem meg, hogy jelenleg(!) olcsóbb választás lenne egy laptop + Series helyett, mert alapvetően, "békeidőben" biztos olcsóbban jössz ki egy géppel.

Vagy harmadik lehetőségként ott van a Series X + egy jó laptop. Kérdés, hogy munkához kell-e a laptop, és ha igen, milyenhez. Ha egyszerűbb munkához kell vagy csak filmnézéshez, netezéshez, én vagy egy jó használt üzleti laptopot vennék, vagy körbenéznék a ~170-230 ezer forint körüli laptopoknál. Itt már Ryzen 5/Intel Core i5 van a gépekben, 8 GB RAM-al, 250-500 GB SSD-vel. Netezéshez, alap munkához ez tökéletes, de mivel nem tudjuk a felhasználási területeket (programozás, grafika, tervezés, vagy egyszerűbb, netalántán nem is munka céljából), ezért biztosat nem lehet mondani.

Összességében:

- gaming laptopot vennék ha fontos a hordozhatóság, munkára és gamingre is jó. Hátránya, hogy a monitorod így kb. porfogó lesz, mert 144Hz kihajtásához azért kell gép, de itt is felmerül a kérdés, hogy esport játékokra kell, vagy másra is. Még PC-ből is drága egy mai játékhoz összerakni egy 144Hz kihasználására képes gépet.

- gaming pc-t vennék, ha nem utazol rendszeresen. Igény esetén egy jó használt üzleti laptop is mehet mellé ha kell, de ez nyilván függ a felhasználási céloktól is.

- a Series X + laptop opciót azért írtam, mert a videokártyák árai az egekben vannak. Akár ez is egy opció lehet.

2021. szept. 14. 10:37
 9/13 A kérdező kommentje:
7: Amióta megtapasztaltam, hogy milyen, nem tudok visszamenni. A 60hz -> 144hz váltás egyértelműen érezhető a játékokon. Ugyanez nem igaz viszont a 144hz -> 240hz váltásra. Ott már nem éreztem különbséget.
2021. szept. 14. 12:14
 10/13 A kérdező kommentje:

"Még PC-ből is drága egy mai játékhoz összerakni egy 144Hz kihasználására képes gépet.":

Amikkel mostanában játszottam:

Half life 2

Serious sam 3

Serious sam Hd first encounter

Cube 2 sauerbraten

Cities skylines

Ezek közül jelenleg a serious sam 3 -nál okozott problémát a qhd 144hz elérése, illetve a cities -nél, bár ott nem számít annyira. A többinél ki tudtam használni 100% -ban.

2021. szept. 14. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!