Ez a konfig megfelelő?
(Pl.: az AMD-s videokártya passzol-e inteles processzorhoz)
-Alaplap: ASRock B460M Pro4
-RAM: Kingston 2x8GB DDR4 2666MHz HyperX FURY
-processzor: Intel Core i5-10400F
-processzor hűtő: Cooler Master Hyper H410R RGB
-ház: Kolink Observatory Lite Mesh RGB
-HDD: 1TB Toshiba 3.5" P300 SATAIII winchester
-rendszerindító SSD: Kingston 120GB SA400S37/120G
-táp: Cooler Master 550W MWE Bronze V2
-videokártya: MSI Radeon RX 5600 XT GAMING X
#1.Nem, és ne vezess félre senkit sem.
Az Asrock már nagyon régóta önálló cég.
Ha már itt vagyok válaszolók...
A házat én nem tartom jó választásnak, ha ez az irány érdekel inkább ez:
Lehet kicsit feláras de nem silány anyagokból épül fel és jó minőségűek a ventik is.
SSD-nek pedig vegyél A2000-est ha már ilyen deszkát veszel, M.2-es és a PCIe végett sokkal gyorsabb lesz.
5600XT-vel nem tudom mi a célos, írd le hogy mennyiért vennél VGA-t.
Hardverapróról biztosan jobb ajánlatot találsz, pénzt nem adnék ezért fölig nem annyit amennyiért megy a legtöbb helyen, 2060 szint alatt lévő VGA-ról beszélünk. 100K-tól már kapni 1070-t használtan.
Tápnak én System Power 9-t választanék, az már egész korrekt minőségű.
Elég belőle a 400W-os is, ha feljebb akarsz nézni akkor Pure Power 11, Formula Gold. Ezekből 450-500W-os.
De kompatibilis amúgy, csak lehetőleg megfelelő komponenseket vegyél az adott áron, az elég fontos.
A : igen
B: mik a terveid? Ha a későbbiekben szeretnél processzort cserélni 11genre akkor ez az alaplap felejtős, inkább egy B560 - meg ott van RAM tuning is..
B560-as laphoz simán vehetsz gyorsabb ramot - ami amúgy kb ugyanannyi mint a 2666-os
A 2666CL16-os Híper X Fury 26300Ft, ettől ezer forinttal olcsóbb a Ripjaws V 3600CL18 :)
Az általad kiválasztott SATA SSD és SATA HDD együtt ~19 000Ft. Ez 1.1TB de cserébe lassú mindkettő. 16 000ért van 500GB Kingston NV1 500GB M. 2 PCIe (SNVS/500G), ami bár csak ~fél TB de 3-4-szer gyorsabb mint a fentiek. HDD-t akármikor tudsz bele venni, akár használtat is, bármikor tudsz bővíteni ha van egy elfogadható méretű gyors rendszerlemezed. 3500-ért veszel a hardverapróról egy 500GB-os használtat és még mindig ugyanott vagy helyben kb mint a saját választásoddal ( meg árban is ).
Én azt javaslom, ha rendelkezésedre áll még némi forrás, akkor nézz inkább egy elfogadható B560-as lapot, i5-11400F-et, valami 3600-as RAMot. Árban ugyanannyi, mint a lassabbak de játékoknál a minimum FPS-eket megdobja néhány %-kal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!