(Ryzen dram kalkulátor) Memória órajel és időzítések beállítása. ?
Egy kis segítségre szorulok a memóriák beállítását illetően.
Alaplapom : Asus Prime X570 Pro!
Memóriám : Crucial Ballistix 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz BL2K8G36C16U4RL/BL/WL
A biosban van egy "profil 1",nevezetű,miszerint cl16 3600Mhz.
Ez választható gyárilag.Ennek működni kellene nem igaz?
Hiába állítom rá,a gép a profil mentése után,az újra indításnál,leáll bekapcsol,le áll bekapcsol,ezt játsza el 3 alkalommal mire bootol,de f1 lenyomását kéri a rossz beállítás miatt.Tehát nem fogadja el.
Segítségre hívtam,Typhoon Bournert,és Ryzen Dram Calculator 1.7.3-at.
És még videót is néztem a témáról.
Mindent a program szerint véstem be,ami a Calculátor kidob.Akár mit választok,különböző órajeleket,akármit generálok ki,és írom be a biosba újra indítást követően,mindig ugyanez játszódik le. : leáll bekapcsol,le áll bekapcsol,le áll bekapcsol,mire bootol és biosba kell lépnem mert semmi nem teszik neki semmit nem fogad el.
Mik voltak az alapbeállítások?
Egyébként nagyon nem szerencsés b..tatni ezeket a dolgokat,még akkor sem ha értesz hozzá.
De hát kénytelen vagyok mert sehogy nem jó.
Nem működik az xmp "profil 1",ami 3600mhz cl16.
2666mhz en fut csak.Csinálok egy default bios beállításokat akkor bootol a gép 2666mhz-en cl19-be,a 3600mhz-es cl16-os ram.
Szerintem rossz helyen van a ram.
Megnézted a leírást, hova kell tenni?
Általában a 2-4, ha csak 2 modul van.
Amúgy nem érdemes babrálni a beállításokat manuálisan, hacsak nem akarod húzni. De, ha rossz helyen vannak, akkor is gond lehet.
A profile 1-nek mennie kellene.
Nyomj egy BIOS resetet és próbáld újra. A moduloknak mindenképp a 2-4 slotban kell lennie.
Az Asus X570-eknél majdnem minden beállítás két helyen érhető el ( érthetetlen.. )
Ha a főoldalon kiválasztod a DHCP menüben a profil1-et akkor Advanced módban is ugyanazt látod?
PBO be van kapcsolva?
Nálam ugyanez a Ballistix gond nélkül megy első perctől 3600CL16 1T-n.
Szia köszönöm a választ John.
Akkor próbálkozom a 2,és 4 slotban.
Főoldalon kiválasztom,és igen az advancedben is ugyanezt látom !!!pont!!! ugyanúgy ahogy a képen mutatod.
Az a gondom hogy hiába választom ki,a profil 1-et nem megy.Ujraindul 3 alkalommal mire végre bootol és ki írja hogy instabil a rendszer f1 a továbblépéshez a biosba.
2666mhzen képes menni,hiába hagyom auto-n.Max 2666mhz cl 19.A 3600 cl 16.18.18.38-os ram.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!