Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hálózati kártya hiba?

Hálózati kártya hiba?

Figyelt kérdés
Bővítettem a gépet egy új merevlemezzel. Ehhez szétszedtem a gépet. Ugyebár kihúztam hátul a kábeleket, levettem az oldalát, hdd be, kábelek rádug, aztán vissza az oldala, pc vissza a helyére, hátsó kábelek rádug. Azóta az a jelenség, hogy kb fél percekre azt jelzi a tálcán, hogy nincs bedugva kábel. Pl youtube nézéskor elkezd tölteni aztán "nincs kábel" fél perc múlva "csatlakozva" aztán fél perc múlva megint nincs. És ezt csinálja ciklusosan, szabálytalan időközönként. Lehet, hogy amikor kihúztam majd visszadugtam az eternet kábelt, megsérülhetett az alaplapi csatlakozó? Az rj45 csatlakozót már lecseréltem, újra krimpeltem de ugyanaz a jelenség. Mi lehet a baj?
2021. szept. 9. 04:37
 1/4 A kérdező kommentje:
Még annyi, hogy upc/voda kábeles a net. A modem router üzemmódban van, próbáltam a gyári visszaállítást, nem segített. A wifi működik megszakítás nélkül. A lan kábel elég masszív cat7-es árnyékolt kábel, mozgatva nincs, nem hiszem, hogy sérült lenne.
2021. szept. 9. 05:05
 2/4 Morzsi007 ***** válasza:
Integrált LAN kártya vagy PCI kártya? Ha az utóbbi, akkor lehet kimozdult más esetben megsérülhetett az aljzat vagy nincs benn a helyén a dugó. Kétlem, hogy szoftveres probléma kenne.
2021. szept. 9. 09:48
 3/4 anonim ***** válasza:
Frissítsd az alaplapi drivereket! A déli híd vezérli a hálókártyát és a lemezmeghajtókat is, ha nincs meg a jó chipset driver, okozhat ilyen hibát. A csatlakozóban meg nézd meg az érintkezőket, de szerintem, ha elhajlik, akkor nincs kapcsolat és kész, szóval az nem ilyen hibát okoz.
2021. szept. 9. 09:55
 4/4 A kérdező kommentje:

#3 Köszi! Valószínűleg driver probléma volt. Csináltam BIOS frissítést, és felraktam a legfrissebb chipset,LAN,SATA drivert és megszűnt a hiba. Az alapján amit írtál, hogy a déli híd vezérli a LAN-t és a SATA-t, logikus, hogy hdd bővítés után jött elő a hiba.

#2 Köszi neked is a segítséget!

Amúgy integrált LAN. Asus prime Z370-p alaplap

2021. szept. 9. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!