Ha nincs a prociban VGA akkor az alaplap nem fog képet adni akkor sem ha van rajta VGA csatlakozó?
AMD-nél csak a G jelűekben van, Intelnék pedig az F betűjelűekben nincs.
Kedves Kérdező!
#3 írta a helyes választ.(a többiek nem a kérdésedre válaszoltak)
Írd le ide az alaplapod pontos típusát (vagy keress rá az alaplap gyártói oldalára) választ fogsz kapni.Mármint, ha nem általánosságban kérdeztél.
"Pl az összes AMD Ryzen ilyen, kivéve a gaming szériásak."
Milyen az a gaming szériás Ryzen? :D
A G jelölésekkel az APUkat jelzi az AMD, a GE jelöléssel az alacsony energiafogyasztású APUkat.
"Van olyan újabb cpu amiben nincs gpu?"
Pl az összes F jelülésű intel processzor is ilyen :)
Általánosságban kérdeztem, köszi a választ!
Én még a régi alaplapok tudatában voltam, vagyis ha volt hova bedugni a monitort akkor képnek is kellett lennie.
Mi éri meg jobban? Procis VGA.t venni vagy proci nélkül és a legolcsóbb VGA kártyát megvenni?
Az integrált a ramot fogyasztja.
Sokkal egyszerűbb ha veszel valami 2-3 ezres geforce 9800gt szerű valamit passzív hűtéssel.
Még egy kis teljesítménye is lesz.
"Mi éri meg jobban? Procis VGA.t venni vagy proci nélkül és a legolcsóbb VGA kártyát megvenni?"
Attól függ mire használod. Ha csak netezésre, irodai dolgokra, akkor bőven elég az integrált, nem kell külön olcsó videokártyát venni. Ha játszani is szeretnél, akkor úgyis kell a VGA és akkor lehet iGPU nélküli CPU-t venni. (Bár mostmár az AMD-nek a G-s Ryzenjeiben elég jó az iGPU, és már játszani is viszonylag jól lehet rajta)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!