Lehet 150. e. Ft környékén értelmes gamer PC-t venni, vagy a sajátomat felújítani?
Használt alkatrészekre gondolok. Jelenleg:
i5-4590 3,30 GHZ
GTX 1050 2GB
Alap hűtő
H81M-A
500w Bronze+ PSU
WoW-ozni akarnék legalább High beállítások mellett minimum 65 FPS-el.
Mai játékok többségét azért szeretném szintén 60FPS felett futtatni 1080-ban értelmes grafikai beállítások mellett. RX 590-re gondoltam, de nem tudom, hogy még mit kellene kicserélnem, hogy kihasználhassam a kártyát. Kell erősebb táb? Stb.
Mit tanácsolnátok?
Felújítani érdemes a te esetedben. Eladni a mostani tápot meg a vidikarit. A ramot nem tudjuk így az kérdéses. A géped gondolom jelenleg is gépházban van, így az sem kell.
Venni egy fasza tápot, mert később majd a procit, lapot meg a ramokat érdemes fejleszteni: [link]
Legalább 500gb ssd a mai világban játékokra: [link]
Aztán a többi marad vidikarira: [link] 1070ti vízhűtéssel+odaadja a gyárit is. Szerintem nagyon jó ár. 150 körül akár 1080-at is kifoghatsz ha keresgélsz.
Ahogy a #2 hsz-ben is kérdik még a RAM mennyisége lenne kérés, illetve van több szabad slot a lapon?! Videókártyát cserélhetsz 1650-1660-ra, nekem 4460 procim van 1650-el még egész jó páros 8 GB RAM-mal. De a mai címeket nem fogja maxon vinni 60 fps-el.
Esetleg egy egy félcsere még belefér: új lap+proci+RAM+VGA ez egy tipikus budget gamer konfig:
10105F proci 30000 Ft
Alaplap ~25000 Ft
16 GB RAM (2x8 kit!!!) ~25000 Ft
1650 VGA... ez sajnos 100000 Ft felett kezdődik, talán használtan van olcsóbb.
De mondjuk ha a cserélt hardvereket eladod kisebb tőkét szerezhetsz belőle!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!