Meddig lehet egy videokártyán stressz tesztet vagy Benchmarkot végezni?
"15-20 perc mert meghibásodhat a videokártya"
Az elég durva lenne, a stresszteszt nem sokkal több mintha max terhelésnél játszanál.
Akármeddig mehet, de igen, ha OC van és azt teszteled akkor bőven kell idő, hogy kiderüljön van-e hiba, éjszakára ajánlott bent hagyni ahhoz.
Ha nem melegszik túl, akkor igazából mindegy neki, mikor bányásznak velük is le vannak terhelve rendesen aztán mennek 0-24.
Mindenesetre ettöl független szerintem jobb valós felhasználással tesztelni, pl játékok.
1/
Én nem tuningolok de a kártyán van egy kapcsoló silent bios/OC bios nekem az OC biosra van állítva.
2/
Nem akarom annyi időt járatni mint írtam, de mondjuk ha egy normál grafikai tesztet berakok ami terheli mintha játszanék mondjuk pár órára azt kipróbálnám.
Az az OC előre tesztelt, tehát felesleges neked is órákon át tesztelni jó-e, a gyártó biztosra ment velük.
Kézi OC-nál, feszültség állítgatásnál kell alapos tesztelést végezni.
----
Ahogy írtuk, nyugodtan bennhagyhatod stresszteszten, abszolút semmi baja nem lesz. Unigine heaven pl ingyenes, látványos picit, nézegetheted. [link]
5/
Isten igazán egy célja lenne a benchmarknak nálam,olvastam egy olyat hogyha a van tekercs nyafogás "coil whine" elméletileg több óráig való terhelés csökkenthet a hangon elméletileg.
7/
Igen az orvosolja a garanciát is :)
8/
Amúgy elgondolkodtam még egy másik házon ami hangszigetelt Fractal Design Define 7,a mostani is hangszigetelt egy Be Quiet silent base 600 csak gondoltam itt nem lezárható a tetején a szellőzőnyílás és kijön a hang a fractalnak meg zárható a teteje de kérdés,hogy egyáltalán ott jön e ki sok hang mert olyan mintha hátrafelé a légárammal több jönne ki ami mondjuk meg a falról vagy egyéb helyről vissza verődik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!