Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 27" monitornál már tényleg...

27" monitornál már tényleg bántóan nagyok a pixelek 1920x1080 felbontással?

Figyelt kérdés

2021. aug. 27. 20:35
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:

Jönnek az ünnepek, fel kell készíteni az embereket, hogy a gyártok és kereskedők megszedhessék magukat.

24"-ról én sem váltanék 27"-ra.

Főleg, ha meg vagy vele elégedve és nincs gondja a monitornak.

Én anno 19"-ról váltottam. Ott azért volt hű meg ha.

Ha 4K-t vennék, akkor 32" alatt biztos nem. Először a gyártok is ezen méreten dobták ki őket.

A kisebbeken lehet, hogy észre sem veszed. A szemnek is vannak határai.

Meg ahogy nő a méret, úgy kell hátrébb ülni. Viszont ahogy nő a felbontás, úgy kell közelebb ülni.

Ördögi kör.

Nekem sosem volt gondom 2K-n a filmek lejátszásával. Mindegy, milyen felbontású volt a film.

Van egy PC-m 4K-s TV-re dugva.

A win 300% nagyítást használ, hogy messzebbről olvasni tudjam.

Játék nem fut rajta, de filmet nézni nagyon jó. Főleg, ha 4K.

2021. aug. 30. 00:19
 32/43 A kérdező kommentje:

31/

A monitorom teszi a dolgát szép képe van,néha fotókat is szerkesztek rajta meg ugye játszottam meg játszok is rajta eddig gondom nem volt vele csak ez a sok győzködés itt ott gondolkodtatott el,meg,hogy mondták miért vettem ilyen erős kártyát akkor ha monitort nem veszek hozzá meg ilyenek.

2021. aug. 30. 00:39
 33/43 anonim ***** válasza:

Amíg ez a monitorod van, addig sokáig lesz a kártyában tartalék.

Ha veszel egy 2K monitort, esetleg 144Hz-eset, akkor pár év múlva rájössz, hogy kevés a kártyád.

Már most sem lenne elég mindenhez max beállításon.

Attól függ mivel játszol.

Én most cseréltem a kártyám. Amikkel jelenleg játszom, azoknál pont nem számít.

De majd jönnek azok a játékok, ahol kelleni fog.

2021. aug. 30. 09:38
 34/43 A kérdező kommentje:

33/

Szóval egy 6700XT ilyen gyenge?

2021. aug. 30. 12:28
 35/43 A kérdező kommentje:

33/

Neked milyen kártyád van 3090?

2021. aug. 30. 12:28
 36/43 anonim ***** válasza:

Túl sokat olvasgatsz és túl sokat foglalkozol mások véleményével, értékrendjével. Ha neked jó a monitor és nem zavr kit érdekel másnak mi van? Ha van egy jó géped, amin a kedvenc játékaid és amit szeretsz vígan fut és az neked jó, akkor tök mindegy más 4K-n vagy VGA játszik 25 vagy 244 fps-el.

Engem személy szerint állatira zavar a monitorom mérete és hogy ennyire látom hogy rossz(abb) a képminőség. Mert paradox hogy a 27" FHD monitorom egy 720x480 film rondábbnak, gyakorta nézhetetlen számomra, mint a 43" 4K TV-nken. Igaz a távolság nem ugyanaz, plusz nemrég másik kasztalom lett, amitől a monitor lentebb és közelebb került hozzám. Ezért én egy 23-24" FHD és IPS monitorra akarok váltani ,amint megengethettem magamnak. Számomra könnyű, mert csak egy kritérium érdekel: legyen benne szemkímélő mód!

Mint látod rengeteg tényező közre játszik. A géped lehet jó, de mostani tekintetben. Ha váltasz 2K, 4K, 144 Hz vagy több máris rövidebb lesz a lejárta ha új címek is érdekelnek. És ha egyszer megszokod a magas FPS vagy felbontást nem akarsz visszalépni, ez tény.

2021. aug. 30. 14:43
 37/43 A kérdező kommentje:

36/

Hát lehet nem akarok váltani,én min 4 évig azt akarom kiszolgáljon a kártya nem azt mondom állandóan új játékokkal játszok mert sokszor csak bele bele kóstolok egy egy játékba de nem tudnak lekötni,szóval ritka ami megfog ami most megfogott az a RDR2 meg majd most próbálom ki a resident evil vilage játékot azt még nem tudom fog e tetszeni meg kipróbáltam a cyberpunkot is jó jó de annyira nem fogott meg azt hittem nagyobb durranás lesz.Egyébként pl a cyberpunkal elsőnek még az rx480 kártyámon játszottam úgy sem volt isten igazán gondom vele jó nem hasított de játszható volt.

2021. aug. 30. 15:20
 38/43 A kérdező kommentje:

36/

Amúgy meg lassan lehet kompromisszumnak jobban megérné egy xbox vagy ilyesmi mert elegem van már egy vagyont elkölthetek akkor sem stimmel valami a pc-nél.

2021. aug. 30. 15:21
 39/43 anonim ***** válasza:

"már egy vagyont elkölthetek akkor sem stimmel valami a pc-nél."

Most nem stimmel valami? Nem műküdik a géped? Nem tetszik a monitorodon megjelenő kép? Vagy csak simán bekajálsz minden baromságot amit tukmálnak rád? :D

2021. aug. 30. 16:57
 40/43 A kérdező kommentje:

39/

Vagy inkább csak nehéz leállni a pénzköltéssel,egyben lenne a gép nagyon is csak most pl a maradék videokártya tekercs cicergés zavar de valószínű inkább a fejemben van a baj.

2021. aug. 30. 21:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!