Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik alaplapot vennétek meg?

Melyik alaplapot vennétek meg?

Figyelt kérdés
A 3 közül melyik lenne a legjobb? Ugyan annyiba kerül mindegyik, csak a márka más,megbízhatóság szempontjából melyikkel járna legjobban az ember?

2021. aug. 27. 15:48
A kérdező szavazást indított:
ASUS ROG STRIX B550-F GAMING
Gigabyte B550 AORUS PRO V2
MSI MPG B550 GAMING CARBON
10 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
Én az MSI-t ajánlom. Nekem is az van, a bios nagyon jó benne. Azon kívül, nem tartom rossz-nak.
2021. aug. 27. 15:49
 2/6 anonim ***** válasza:

Szerintem mindhárom kb egyforma így leginkább a személyes prioritások döntenek. Én javarészt Asust használok, így én az Asus felé húznék de csak megszokásból, semmilyen racionális indokot nem tudnék mellé állítani a másik kettővel szemben :)

Mondjuk én személy szerint ezek közül egyikért sem adnék pénzt. Az X570-es Asus lapom új áron olcsóbb, mint ezek. A rog strix, gaming carbon és hasonló megnevezésekért nem fizetnék egy forintot sem, de ez megint csak egyéni preferencia kérdése.

2021. aug. 27. 19:25
 3/6 A kérdező kommentje:

Hát én a gigabyte-al szemeztem de úgy tűnik azt senkinek nem tetszik.

A rog is jó de azt csak azért nem akarnám megvenni mert rog kártyám és billentyűzetem van, de a szoftveres része katasztrófa, hol működik hol nem, és szarnak rá hogy panaszkodnak az emberek miatta.

Igen lehetne ennél sokkal olcsóbbat is venni de inkább kicsit többet költök és akkor van normális vrm hűtés, 12+2 fázis meg egyebek. Az x570-et én is néztem de én nem tuningolok, így lényegében felesleges az a chipset, bőven elég az 550.

Majd még meglátom hogyan döntök.

2021. aug. 28. 16:13
 4/6 anonim ***** válasza:

"és akkor van normális vrm hűtés, 12+2 fázis meg egyebek."

"de én nem tuningolok"

Ha nem tuningolsz akkor ezek megléte határmindegy. Egy 5900X-et tökéletesen meg lehet hajtani egy 25 000 forintos lappal is, egy akármilyen másik ennél kisebb teljesítényű AM4-es procihoz. A 12+2 fázis az baromi lényeges ha valami 250 watott bekérő (intel) processzorod van.

Itt egy screenshot a HU VRM tesztjéből:

[link]

200W-os terhelés mellett sem tudsz egyik lappal sem mellélőni, ha neked a Giga szimpatikus nyugodtan megveheted, ugyanolyan jó lesz mint a másik kettő. :)

2021. aug. 28. 16:57
 5/6 A kérdező kommentje:

A saját tapasztalatomból gondoltam hogy kell a jó vrm meg a sok fázis.

Jelenleg egy 3 évvel ezelőtt 30 ezerbe kerülő lapom van (h270 chipset) és egy i7 6700k procival. A lap miatt nem lehet a procit megrángatni így alapjáraton megy. Ezen a lapon csak 7 fázis van és a vrm hűtés sem a legjobb mert játék közben sokszor 70 fokos.

Erre azt olvastam hogy az a megoldás hogy sok fázis legyen a lapon így nincs szarrá terhelve a vrm.

Lehet hülyeség amit mondtam, de a tápegységnél is az a jó ha minél nagyobb a watt mivel akkor nem kell durván dolgozni neki. A mostani gépen kb eszik 300w-ot de van benne egy 600-as gold minősítésű táp hogy ne erőlködjön.

Azért kösz az infókat.

2021. aug. 29. 10:44
 6/6 anonim ***** válasza:

Magas fogyasztású proci esetén fontos a VRM és annak a hűtése, ez jól látható pl az új B560-as lapoknál. Van egy-két lap ahol a gyenge és elmelegedő VRM miatt egy 10600K-10700K már nem bírja tartani a gyári all-core turbó órajelet, de ezek a procik 160-180 Wattot esznek ilyenkor, kis tuninggal meg kényelmesen bele szaladnak a 200Wattos fogyasztásba is.

AM4 esetén, tuning nélkül max terhelésen a 16 magos 5950X és 3950X sem eszik többet 140Wattnál,a játékokra tökéletesen megfelelő 5600X fogyasztása nincs 70W, de még az én 3700X-em sem kér 85 Wattnál többet.

Ha a legerősebb 12 és 16 magos procikkal szemezel akkor érdemes figyelni a VMRre és a hűtésére, de ha nem akkor ez majdhogynem mindegy. CSak azért felesleges drága lapot venni. Ha kell a gémer lap az más, akkor nyilván ezek az "olcsóbb" megoldások. :)

2021. aug. 29. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!