Melyik a legjobb B550-es alaplap?
A B550-nek az az előnye, hogy "olcsó". 45 000 körül már teljesen korrekt lapok vannak,ha nincs speciális igényed akkor eszedbe se jusson e fölé menni árban.
MSI B550 gaming Plus már van 38 000-ért, MSI B550 Mortar már 45-ért. Ezek gond nélkül elviszik az 5950X-et is. A mARX méretű TUF Gaming B550M-Plus 36 000. Ezek csak példák, van még egy rakás lap ami teljesen jó és 50 000 alatt van, akár full ATX méretben is.
B550 Tomahawk véleményem szerint.
Ha komolyabb lap kell akkor ott az X-es széria, de sok extrát az sem nyújt.
Leginkább az a fontos hogy 2 vagy 3 m2 ssd csatlakozót támogasson. És a felépítése is a minőségi legyen, pld jó vrm hűtés meg ilyenek. Ezért gondolkodtam a magasabb árkategóriában, de a márkában nem vagyok annyira biztos hogy melyik a jó.
Egy 5600x processzor menne bele, tuningolni nem nagyon akarom csak stabilan menjen benne. Ramból is minimum 3200mhz-t tudjon kezelni.
És ha van rajta rgb az sem lenne rossz.
Az 5600X-szel egyikben sem lesz gond, az nem eszik még 75 wattot sem.
2db m2-t mindegyik támogat, a hármat már csak a full ATX lapok, de szerintem azok közül is leginkább csak az X570-esek.
A 3db m2 SSD esetében felhívnám arra a figyelmet, hogy párhuzamosan hármat még X570-es lapban sem tudsz meghajtani teljes sebességen. Egy darab kap x4 sávot közvetlenül a processzorból, a második és a harmadik már a chipseten keresztül megy és a chipset összesen egy darab x4-es csatornán kommunikál a processzorral. Vannak lapok, amiken van 2. és 3. m2 SSD lehetőség, de a max sebesség csak vagy-vagy alapon érhető el ( jobb esetben ).
Amiket írtam azokban már tuti a VRM hűtése, minimális légáramlattal 5600X-szel nem nagyon lesznek 50 fok felett.
A RAM sebessége a processzortól függ, mindegyik B550-ben lehetőséged van a csillagos égig húzni a ramot. Ryzen3 mellé érdemes 3600-as vagy 3800-as ramokat tenni, utóbbi a max amit általában 1:1 IF-DRAM aránnyal kényelmesen visz mindegyik 5000-res Ryzen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!