Ez egy jó konfig lenne ami megéri?
Pedig jóféle hűtése van, tele van a net tesztekkel.
Érdekes módon amikor a Gigabyte évekig adta ki a rosszabbnál rosszabb hűtéseket akkor sem volt ellenszenv velük szemben, pedig magas volt a garanciáztatás aránya is...
KFA2 ezzel szemben teljesen jó, nincs gond.
Fogalmam sincs milyen a bolt, csak az ár miatt dobom be:
Marad 135 000-red a többire:
1,
Asrock B560 Pro4 41000 ( vagy GIGABYTE B560M Aorus Elite pár ezerrel drágábban )
i5-10400F 55000
ebben az esetben marad 39 000-red tápra és processzorhűtőre
2,
akármilyen normálisabb új B450 vagy B550-es lap max 30 000ig
Ryzen5 3600 63 000 ( hardverapró,új)
marad 42 000-red tápra és hűtőra
A 3600 és a 10400F is box, gyári hűtőt kapsz, ha nem veszel rögtön azokkal is bőven elvagy egy ideig.
Majd valszeg jön az LTT-s tápguru szakérteni ő ajánl valami überkirályat. Szerintem dobhatsz bele egy normális 600-as tápot 20-25 között azt' bőven elég.
A 6700XT sokkal jobb, mint a kommersz 3060, processzort meg bármikor tudsz cserélni később is.
A linkelt Galax RTX3070 is teljesen korrekt. Esetleg az általam összedobottakba még beleférne ez is karcosan:
A 6700XT,3070,6800XT mind jobb választás, mint a natúr 3060. Inkább ezekre költsd a pénzt, mint i9-re, ezek hozzák majd az FPS-t. i9-et tudsz venni később is fillérekért ha szükséged lenne rá.
6700XT-hez(típusonként -/+ 5-10W):
Igazából elég ez is már:
Ha moduláris kell akkor az előbb általam írt Whisper M, annyiért ajándék. Nem marad el a 2018-as RMX-től de cserébe olcsóbb jelentősen.
Illetve még ez is nagyon jó:
Amúgy meg innen Tier A:
RGB-s CPU hűtők közül van LC-CC120 RGB, meg a Fera 3 RGB bár ezek kicsit túlméretezettek. Meg persze a Ben Nevis Advanced RGB. De simán elég a CC95 is ha ez nem fontos.
Megjegyzés:
3070 sokkal erősebb mint a 6700XT, szóval én személy szerint azt venném inkább.
Mondjuk akkor sem jársz jobban ha 250 ezerért veszel egy 90 ezret érőt.
Fogyasztói társadalom eleve, semmit nem éri meg venni amit nem fektetsz be.
Ha több százas tételben vennéd bányászni akkor megérné...
"Mivel legalább 150%al drágább minden kártya ezért veszek 3060at amit először is küldtem, aztán ha emberi áron lesz jobb majd váltok"
Mikor? Télen? Tavasszal? Egy év múlva?
Ugyanabból a keretből kijön az átlag 100FPS egy értelmetlen processzorral meg kijön a 150+ FPS is egy "túlárazott" videókártyával. Kérdés, hogy a következő néhány hónapban akár évben 100FPS-sel bohóckodsz amíg várod az olcsó kártyákat vagy 150-nel? Mi fogja a "játékélményt" adni? Hogy lesz freesync 144FPS-ed vagy az hogy nem vettél túlárazott kártyát?
Na nem akarsz "túlárazott" dolgokra költeni akkor vegyél egy GTX1070-et 115 000-ért, ali lesz lassabb mint a 3060 ( ha már nincs meg a stabil 144FPS akkor már úgy is mindegy ) és spóroltál további 130 000-ret.
Az meg hogy mi mennyit ér... az értéket a kereslet/kínálat és maga a piac határozza meg. Ha ennyiért el tudják adni akkor ennyit ér. Én mondjuk nem játszok, nekem ezek nem érnek ennyit, de még a felét sem de nekem ezek nem is létfontosságúak mivel nem játszok. Neked meg játékra kell a gép :D
Rtx 3060
Ryzen 7 5800x
Dark rock pro 4
Msi b550m pro
Corsair rm750x 80+ gold
Átlag 71fps a red dead ultrán 1080p-ben
Ez vállalhatóbb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!