Létezik 3,5 mm jackről optikai audióra átalakító?
Van egy Logitech Z623 szettem, viszont a tévénken nincsen jack bemenet. Az egyedüli audió bemenet egy Optikai bemenet. Képen mellékelem.
Van ehhez átalakító esetleg másik ötlet hogyan dugjam össze?
Mivel hangszóró, én úgy gondolom, hogy neked jack kimenet kell (tv-ből megy ki) ..
Szerintem ez egy rca-jack kábellel/dugóval megoldható, de nézd meg a képet.
Sima sztereo rca elég ahogy nézem a hangszóród utasítását piros-fehér
(2).ábra
A mellékelt képeden a TV-n van egy "optical digital audio out" és egy "component in/AV in"
out/output = Kimenet (csak kiadja a jelet, de nem fogad rajta semmit)
in / input = Bemenet (csak fogadja a jelet, de nem ad kifelé semmit)
Tehát az optikai digitális kimenet párosítható a Logitech analóg 3,5mm jack (vagy két RCA) bemenetével.
Vagyis neked egy digitális-analóg audio átalakító kell.
Nekem Google pl. ezt adta ki elsőre:
(ez egyirányú, visszafelé analógról digitálisra nem tud alakítani!)
Én úgy látom hogy az első válaszoló-é jóval olcsóbb megoldás :D
De akkor az átalakító két RCA vége a TV-n lévő Fehér (L/mono) és Piros (audio/R) kimenetre megy jól értem?
#4:
Jóval olcsóbb, de az egyszerű analóg-analóg kábel, - viszont, ahogy írtam szerintem csak az optikai kimeneten fog a TV hangot kiadni, ahhoz meg digitálisról analógra átalakító kell.
Kínából olcsóbb: [link]
Ha az első válaszoló megoldása tetszik, akkor már ezt is veheted:
Próbáld ki, legfeljebb párszáz forintot dobsz ki az ablakon.
Aha értem, hát megnézem ezzel a pár százassal ja, aztán ha nem pálya, akkor elő kell venni a nagyobb kutyát. Bár bevallom őszintén 1-2 perce már próbálom értelmezni ezt a képet, pedig nem ejtettek a fejemre :DD
Baloldalon fentről lefelé:
- digitális, optikai TOSLink csatlakozó (a TV-ből ez jön)
- digitális, koax kábeles csatlakozó (ilyen is van)
- 5V-os táp a doboz működéséhez (elvileg mellékelnek hozzá USB-be dughatót)
Jobboldalon fentről lefelé:
- analóg (piros-fehér) RCA sztereó kimenet (ilyen bemenet is van a Logitech-en)
- analóg 3.5mm jack sztereó kimenet (szintén van ilyen bemenet is a Logitech-en)
Utóbbiakhoz RCA-jack vagy RCA-RCA, vagy jack-jack kábel kell az átalakító és a Logitech összekötéséhez. (mindegyik sztereó, illetve 3.5mm jack)
Vagy amit már linkeltem jack-RCA. (persze a kábel hosszára oda kell fogyelni, hogy elég legyen!)
LG 43UM7100PLB
Köszönöm CspCsj a sok információval teli választ!:) Kellemes Pihenést kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!