Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért lehetetlen vaj sima 60...

Miért lehetetlen vaj sima 60 FPS videót rögzíteni az alábbi konfiggal?

Figyelt kérdés

AMD Ryzen 5 3600

16GB 3800 MHz memória

Sapphire RX 580 4GB

Mindegy hogy processzor enkóderrel, vagy videokártyával rögzítem a játékot. Mindegy hogy milyen beállításokat használok, az eredmény egy röcögős, szaggatott videó.

A monitorom Freesync 45-75 Hz-en üzemel és a jétékok alatt többnyire ennyi FPS-em is van. Fullscreen és Borderless módban is ugyanolyan rossz a végeredmény. 60 FPS limiterrel picivel jobb, de távolról sem nevezhető simának.

2021. aug. 19. 22:15
 1/8 anonim ***** válasza:
Gyenge a vga.
2021. aug. 19. 22:33
 2/8 A kérdező kommentje:
Ettől még a processzorral sikerülnie kéne jobb eredményt produkálni, nem?
2021. aug. 19. 22:46
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem, főleg ha maxon pörög. Amúgy hdd is lehet az oka, hogy rossz a minősége a felvett videónak. Mivel és milyen beállítások mellett, melyik játékot akarod felvenni?
2021. aug. 19. 22:55
 4/8 A kérdező kommentje:

Egyszer sikerült nagyon szép eredményt elérni a processzor enkóderrel, de akkor a játék által használt 5%-ról 99%-ra ugrott a terhelése úgy, hogy jóformán semmi sem történt benne, csak gurultam. Egyetlen autó volt a map-en.

A játék a BeamNG.drive és több SSD-re is rögzítettem már, de semmi változás.

VSync on, vagy off, semmi változás.

Lehet hogy a freesync is bekavar.

2021. aug. 19. 23:34
 5/8 anonim ***** válasza:
Prociéval maxon fog pörögni mindig, ezért van, hogy dual PC stream mellett az egyik gép procija csak ezzel foglalkozik. AMD vga enkóderje meg a felvevője(relive asszem) sosem volt a toppon. Haverom is szenvedett hetekig driverekkel meg az ilyen felvevős dologgal, régen egy rx 570 miatt, utána meg rx 5700xt-nél. Mikor megvette az utóbbit és látta, hogy nem javult a dolog másnap már rakta is fel eladásra/cserére. Vett helyette nvidia kártyát és megszűnt a gondja. Boldogan streamel és veszi fel a videókat.
2021. aug. 19. 23:57
 6/8 A kérdező kommentje:

Hát igen, az NVidiának dedikált chipje van külön a streaming, recording folyamatokhoz, ami teljesen független a többi részétől.

De nem hittem volna hogy az RX 580 hasznavehetetlen ilyen téren.

2021. aug. 20. 00:12
 7/8 A kérdező kommentje:
Kipróbáltam kikapcsolt freesync-el. A monitor ilyenkor csak 60Hz-et tud, de így hibátlan lett a felvétel.
2021. aug. 20. 19:09
 8/8 anonim ***** válasza:
Akkor ez még elfogadható kompromisszum.
2021. aug. 20. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!