Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mitől van ez? Egyáltalán...

Mitől van ez? Egyáltalán megoldható vagy vágjam ki a kukába?

Figyelt kérdés
Lenne egy Acer Aspire 3 A315 WIN 10 Home 64bites Operációs rendszerrel amiben van 8GB RAM de álló helyzetében is a RAM elfoglaltsága bőven 4GB fölé megy. A feladatkezelő nem mutat elég futó programot ami igazolná hogy az a 4GB tényleg használatban lenne. Ilyenkor mit kell tenni?

2021. aug. 19. 01:14
 1/6 anonim ***** válasza:
49%

Ez a gondod csak tényleg?? Twhát használatban semmi.baj nincs, csak nézegeted feleslegesen a memóriafoglaltságot, ami nem.tetszik, etért kivágnád a kikába?? MI A FRANC BAJOD VAN??? Nem való neked semmilyen gép, add oda valakinek inkább! Vagy változtass a gondolkodásmódodon!

Amúgy a W10 szeret mindent előkészíteni, hogy azonnal reagálhasson feladatokra, tehát betölti őket a RAM-ba. Minél nagyobb a RAM, annál többet fogyaszt belőle. Ezért felesleges nézegetni a foglaltságot. Ha pl egy memóriaigényes feladatot indítasz, akkor ezeket kidobja a RAM-ból, és átadja a helyet a magasabb prioritású feladatnak. Ennyi történik. Te pedig kukába vágnád? Beteges! 🤦‍♂️

2021. aug. 19. 01:53
 2/6 A kérdező kommentje:
Megnyitok egy játékot és nem bírja elert nincs elég RAM (feltételezem) A minimális gépigényhez bőven jó a CPU és a GPU mégse fut el
2021. aug. 19. 02:13
 3/6 anonim válasza:
En tettem egy ssd-t amin csak a Windows van. A hatdon pedig a játékok. Bar azt is kezdem ssd-re cserélni lassacskán.
2021. aug. 19. 04:17
 4/6 Morzsi007 ***** válasza:
Hogy mennyit foglal le alapból, az függ, hogy mennyi RAM van a gépbe. Az otthoni laptoponban csak 4GB-van, abból a Win10 1,8GB-ot foglal le. Munkahelyemen lévő gépben 64GB-ból 5,5GB az alap lefoglalt. Ez nem probléma.
2021. aug. 19. 06:51
 5/6 anonim ***** válasza:

Szerintem ez azért sok, mert könnyen el is fogy innen.

Nekem Windows 11 Insider Prewiev van, az 60-65%-ot eszik indulás után és többször láttam betelni. Szóval a Win10 ebben még jobb is.

2021. aug. 19. 08:14
 6/6 anonim ***** válasza:

Integrált vga van benne, tehát az is lefoglal magának valamennyit.

De könyörgöm ne akarj okosabb lenni a gépnél! :D

A win10 jól menedzseli a memóriát, nem baj az ha nem üres, mert a programjaid sokkal gyorsabban fognak indulni. Ha több memória kell akkor fel fogja szabadítani.

Ne foglalkozz azzal mennyi a szabad memória!

2021. aug. 19. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!