Amikor be van kapcsolva a számítógép és bekapcsolom a klímát is azonnal elkezd sípolni a gépházban valami. Miért lehet ez és, hogyan oldhatnám meg?
Figyelt kérdés
Csakis akkor szól a sípoló hang ha a gép és a klíma is be van kapcsolva, de ha a klímát kikapcsolom egy percen belül megszűnik a sípolás. Én szerintem a tápegység lehet, mert onnan jön a hang amennyire jól hallom, de ez csak egy tipp.2021. aug. 13. 20:13
1/5 anonim válasza:
Már áramkörre/ágra kellene kötni a gépet. Valszeg ott a kettőnek már kevés az áram.
2/5 P.O.C. válasza:
Szerintem Coil Whine, ugye a klímának nagy a teljesítmény felvétele. Ezáltal lejjebb esik a lakásba a feszültség. Pl. mikor még otthol laktam, ha fater elkezdte használni a világháború korabeli hegesztő trafóját. A lámpa halványabban világított szobába.
Azáltal hogy lejjebb megy a feszültség, a a tekercsek is máshogy viselkednek és sípolni kezdenek. A jelenség ártalmatlan amúgy. És a modern tápok már jelentősebb feszültség ingadozást is kompenzálni tudnak.
3/5 anonim válasza:
Nekem mondjuk hasonló feszültségingadozás miatt ment gallyra a monitorom. Mindig erőteljesen vibrált amikor ment a mosogatógép, aztán egyszercsak nem vibrált tovább. :)
(Ekkorra egyébként a problémát már megszüntettük, de valszeg tartós volt a károsodás)
4/5 anonim válasza:
Nekem a hangszórót zavarja a légkondi, sercegő hangot szed fel, de betudom annak, hogy egy vacak kínai erősítő van benne (én szereltem bele) és ott van amellett a fal mellett amin a kültéri egység is van, nincs egy méter a kettő között. De akkor se mindig szedi fel (valószínűleg ha lejjebb szabályzott a légkondi akkor nem serceg) és csak a bal csatorna.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszömöm a válaszokat!
2021. aug. 13. 22:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!