Miért nem látja a gépem a második monitoromat?
Gigabyte h310m h 2.0 alaplapom van. Van egy dedikált VGA benne (1660 Super) és van egy integrált VGA is. A dedikáltba van egy nagyobb monitor, ami a fő megjelenítőm, az teljesen rendben van, csatlakozása HDMI. Van egy integrált VGA kimenetem is, amibe megy a második monitor viszont azt egyáltalán nem látja a gép.
Eszközkezelőben pedig csak a dedikált VGA-t látom. BIOS-ban nem tudom aktiválni az integráltat mert nem látja, hogy lenne ilyen. Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a gond?
Ez így nem fog menni. A 1660-ra kell kötnöd mind a két monitort.
A legtöbb esetben a dedikált videókártya berakásakor a processzor IGP-je deaktiválódik vagy egyszerűen nem küld ki képet ( de másra lehet még használni, pl videó kódolásra ).
A Biosban a chipset fülön az Internal graphics menüt kellene átdobnod Autoról Enadbeldre és akkor talán - bár sok esélyt nem látok erre.
Köszönöm a gyors választ. Sejtettem, hogy ez lesz a gond. Sajnos nem tudom enabledre átrakni mert nem is látja az integrált VGA-t. A következő gond van még.
Nem tudom az 1660-ra kötni mindkét monitort mert csak ilyen csatlakozóim vannak:
Van esetleg valamilyen megoldás?
Milyen processzor van benne?
Ez mindhárom monitorcsatlakozó, DVI, HDMI és DP. A meglfeleő kábellel tudsz bármelyikre monitort kötni. Ha csak VGA kábeled van valami öreg monitorral az kellemetlen, mert az nem megy ezekkel. Lehet kapni DP >HDMI átalakítót és sima mezei DVI-HDMI monitorkábelt is, több lehetőséged is van csak nem tudjuk milyen monitorok álnak rendelkezésedre, milyen portokkal.
i5 9400F proci van benne.
Valóban elfelejtettem írni. Ez a korábbi monitorom egy LG 19M35a. Értéke nem sok van ezért nem akarom eladni mert egyébként tökéletes. Szóval a kérdésre a válasz az, hogy hagyományos VGA és egyik csatlakozóval sem kompatibilis :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!