Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem ad hangot az alaplap...

Miért nem ad hangot az alaplapi integrált hang?

Figyelt kérdés

Gigabyte 990fxa-ud3 az alaplap.

Raktam fel 5 féle Windowst is.

Volt ahol egy darabig adott hangot, utána semmi.

Eszkozkezeloben minden okés.

Mutatja hogy működik minden, de megsincsen hang.

Az alaplap realtek driveret használtam, akkor sincs.

Ha driver keresővel kerestem drivert, akkor sincs hang.

Letiltottam bios ban és most egy usb hangkartyat használok.

De mégis idegesítő, hogy ott van de nem tudom használni az alaplapit.

Ötlete valakinek esetleg?

Köszönöm szépen!

2021. aug. 9. 15:11
 1/4 anonim ***** válasza:
Elég régi cuccos, lehet linux live-al próbálnám és persze az alap line és headphone kimenetet is tesztelném, ki tudja melyik fog menni és mivel.
2021. aug. 9. 15:25
 2/4 anonim ***** válasza:
Te már most többet tudsz nálunk.
2021. aug. 9. 16:46
 3/4 anonim ***** válasza:

Ilyen régi alaplapoknál már előfordul, hogy egy-két dolog elromlik rajtuk. Lehet, hogy meghalt a hangchip. Nekem is van olyan alaplapom, ahol se window-asl, se linux-al nem szól. Én is usb hangkártyát használok. Sőt a LAN se jó rajta, ahelyett meg egy pcie lan kártya működik.

Azt azért megpróbálnám a helyedben, amit #1-es javasolt, vagyis egy live linux-al megnézném, hogy azzal szól-e. A Realtek-et a Linuxak alapdól felismerik és használják. Ha ott szól, akkor driver probléma a window-on. Ha meg nem, akkor marad az usb-s változat.

2021. aug. 9. 19:28
 4/4 anonim ***** válasza:
Bizonyos alaplapoknál csak akkor működik a hátsó jack kimenet, ha az F_AUDIO header középső és jobb szélső pár tűjei össze vannak jumperelve. Vagy pedig BIOS-ban meg kell próbálni letiltani az előlapi panel érzékelését.
2021. aug. 9. 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!