Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » USB-s vagy a PCI-e-s hangkárty...

USB-s vagy a PCI-e-s hangkártya a jobb hasonló áron?

Figyelt kérdés

Max 20k-ért akarok egy hangkártyát. MSI B550 Tomahawk a lapon egyébként.

Egy 20k-s hangkártyával jobban fogom hallani a hangokat pl cs-ben?

2021. aug. 8. 20:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Min hallgatod? Az is számít. Az ilyen kis 5ezer forintos "ropi" füleseket felejtsd el. Először vegyél a 20-asból valami komolyabb fejhallgatót, utána lehet hangkártyán gondolkodni. Szerintem.
2021. aug. 8. 20:41
 2/11 A kérdező kommentje:
HyperX Cloud 2-m van.
2021. aug. 8. 21:46
 3/11 anonim ***** válasza:
2: Én a külső USB hangkártyákat szeretem, mert talán kevésbé szedig össze az elektromos zajt a gép belsejéből. De ma már szerintem teljesen mindegy, hog PCIe vagy USB. Én zenészként az USB interfészeket szeretem, de ez más felhasználás, mint a gaming.
2021. aug. 8. 22:06
 4/11 A kérdező kommentje:

[link]

Egy ilyen jelentene előrelépést? Jobb hangok lennének mintha az msi b550 tomahawk alaplapiját használnám?

2021. aug. 8. 22:20
 5/11 anonim ***** válasza:
4: Nem jelentene. 20 alatt ahogy nézem, mégis inkább a belsőt ajánlanám, pl ezt: [link]
2021. aug. 8. 22:28
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egy 17 kilós Yamaha házomizierősítő van az alaplapi hangra kötve, én jól hallok mindent így is :D

Szerintem a CSben semmilyen előrelépést nem fogsz észrevenni és teljesen felesleges pénzkidobásnak tartom a CShez 20k-ért hangkártyát venni, de ez csak az én véleményem. Ilyennek is kell lenni a kérdések alatt :D

2021. aug. 8. 23:20
 7/11 anonim ***** válasza:
Ha a HyperX Cloud 2 neked nem jó CShez, akkor a füleddel lesz a gond.
2021. aug. 9. 10:12
 8/11 anonim ***** válasza:
6: Hát még ha megpróbálnád egy normális forrásról! Normális hangkeltő és alaplapi kb ég és föld még ugyanazzal az erősítővel is.
2021. aug. 9. 17:09
 9/11 anonim ***** válasza:

Biztos vannak eltérések "hangchipek" és prémium/studio kártyák között, de mivel jön ki az eltérés? 5000 forintos fülessel? 10 000 forintos fülessel? 50 000 forintos gülessel? Aktív studio monitorokkal vagy valami középdrága KEF hangfalszettel?

A Counter Strike, mint hangforrás összevethető a RAW fájlokkal vagy valami losless forrásfájllal? :D

CS multiban mondjuk teamspeakkel - ahol váltva pofáznak a többiek mono mikrofonnal - ott biztos a hangkártyán fog múlni a hangzás?

Nyilván vannak az alaplapinál sokkal jobb cuccok, de pont a CS-hoz szerintem feleslegesek.

2021. aug. 9. 17:30
 10/11 anonim ***** válasza:

9: Én egy 10ezer forintos fülessel és youtube zenékkel (igazán nem mondható losslessnek :D ) bőven agyam eldobtam. Több különbség volt, mint az 5ezer forintos füles és a 10ezres között, az biztos. (nyilván ennek az interfészbe épített fejhallgató előfokhoz is köze volt, de aki nem próbálta csak az alaplapit, mindenképp próbálja ki)

Más kérdés, hogy egy studio interfész játékra annyit nem biztos, hogy ad. Ezért vannak az asus és hasonló kártyák szoftvereiben különböző megoldások. Simán el tudom képzelni, hogy van olyan preset ami reverb-ekkel és egyebekkel kiemeli a lépések zaját játékokban.

2021. aug. 9. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!