Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Manapság melyik a nyerő kombó?

Manapság melyik a nyerő kombó?

Figyelt kérdés
Ha nem nézzük a videokártyák árát.

2021. aug. 5. 17:32
A kérdező szavazást indított:
Intel + NVIDIA
Intel + AMD
AMD + NVIDIA
AMD + AMD
21 szavazat
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Az lemaradt, hogy otthoni számítógépnek. Gaming fő céllal.
2021. aug. 5. 17:33
 2/11 anonim ***** válasza:
90%
Már a megközelítés is hülyeség, nincs ilyen nyerő kombó.
2021. aug. 5. 18:18
 3/11 A kérdező kommentje:
Hosszú távra szeretnék olyan konfigot összeállítani, amivel nem lesz problémám. Az Intelt lerontották a patcheléssel, itt rendült meg a bizalmam bennük, ezért gondolkozom most AMD-ben, de nem tudom mennyire jók azok a processzorok. A videókártyában meg azért nem vagyok biztos, mert fotográfus kollégáim mind azt mondják, hogy AMD-vel jobban járnék.
2021. aug. 5. 18:48
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen jók az AMD processzorok, sok területen jobban mint az intel aktuális kínálata. Mégis vna olyna terület, ahova egyszerűen nem ajánljuk, mert az intel olcsóbb..

Mire kell a gép, mire használnád?

2021. aug. 5. 18:50
 5/11 A kérdező kommentje:
Fotószerkesztés és fps gaming. A fotós kollégáknak olyan problémájuk volt az nvidiaval, hogy icc profilt használva sávozottá váltak az átmenetes részek (ezt én is tapasztalatom, de azt hittem ez normális). AMD-nál állítólag ez a sávozódás nem jelentkezik, nem tudom igaz-e.
2021. aug. 5. 18:53
 6/11 anonim ***** válasza:
78%

Mindkát gyártó PRO kártyái támogatják az icc-t, ahogy kell. A sima átlagos videokártyák is, de ahogy gyorsan rákerestem ott valami bűvészkedni kell az nvidiánál :D

Fotószerkesztéshez PS esetén jelenleg a magas 1 szálas teljesítmény a fontos, ott simán jó. A Ryzen5 5800X, 5900X, 5950X jelenleg ebben veri az intel kínálatát, igaz csak 6-8%-kal.

2021. aug. 5. 20:01
 7/11 A kérdező kommentje:
Igen, de nvidianal valami sz@rság van a 10 és magasabb bitek kezelésével. Egy csávó jár hozzám monitort profilozni, ő is azt mondta AMD-t vegyek ha zavar a sávosodás. :\\
2021. aug. 5. 20:10
 8/11 A kérdező kommentje:
Egyébként AMD-nél mi a logika a verziószámozásban? NVIDIA-nál tudom hogy a GTX és az RTX a legmagasabb szint, de AMD-nél totál káoszosnak látom vagy csak nem tudom hogy mit kell nézni...
2021. aug. 5. 20:11
 9/11 anonim ***** válasza:

Az Nvidiánál a 10bites színmélység leginkább a pro kártyák sajátossága, a Quadro-k támogatják a 12/12bites színmélységes és a 30bites SDR-t is. Cserébe ezek nyilván nem olcsók és játékra javarészt nem kifejezetten alkalmasak (meg ők különválasztották a drivereket is, van külön általános/gaming és enterprise driver is).

Az AMD a normál videokártyákon is támogatja tavaly óra a 10 bites színmélységet, de a 10 bites rendert már nem, azt ők is meghagyták a professzionális kártyáik számára :D

Elméletileg - és a gyártók közleményei szerint - a 10 bit az bekapcsolás után működik az nvidia RTX3000-res kártyákon is és az AMD Radeon RX6000-res kártyáin is.

Amit most csak gyorsban kikerestem:

az nVidia Quadrok úgy 2014-óta natívan támogatják a 10 vagy 12 bitet, ezidpben már az AMD Firepro kártyák is támogatták a 10 bitet.

Ahogy írtam, a gyártók szerint már a gamer kártyákon is belőjető a 10 bites szín, de hogy ez hogy fog viszonyulni a munkához, azt passzolom, ilyen irányú tapasztalatom nincs.

Gamingre RTX3070/3080/3090 vagy RX6700/6800/6900 :)

2021. aug. 5. 20:43
 10/11 A kérdező kommentje:
Kösz szépen, ennek mindenképpen utána fogok járni jobban is!
2021. aug. 5. 21:58
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!