Manapság melyik a nyerő kombó?
Teljesen jók az AMD processzorok, sok területen jobban mint az intel aktuális kínálata. Mégis vna olyna terület, ahova egyszerűen nem ajánljuk, mert az intel olcsóbb..
Mire kell a gép, mire használnád?
Mindkát gyártó PRO kártyái támogatják az icc-t, ahogy kell. A sima átlagos videokártyák is, de ahogy gyorsan rákerestem ott valami bűvészkedni kell az nvidiánál :D
Fotószerkesztéshez PS esetén jelenleg a magas 1 szálas teljesítmény a fontos, ott simán jó. A Ryzen5 5800X, 5900X, 5950X jelenleg ebben veri az intel kínálatát, igaz csak 6-8%-kal.
Az Nvidiánál a 10bites színmélység leginkább a pro kártyák sajátossága, a Quadro-k támogatják a 12/12bites színmélységes és a 30bites SDR-t is. Cserébe ezek nyilván nem olcsók és játékra javarészt nem kifejezetten alkalmasak (meg ők különválasztották a drivereket is, van külön általános/gaming és enterprise driver is).
Az AMD a normál videokártyákon is támogatja tavaly óra a 10 bites színmélységet, de a 10 bites rendert már nem, azt ők is meghagyták a professzionális kártyáik számára :D
Elméletileg - és a gyártók közleményei szerint - a 10 bit az bekapcsolás után működik az nvidia RTX3000-res kártyákon is és az AMD Radeon RX6000-res kártyáin is.
Amit most csak gyorsban kikerestem:
az nVidia Quadrok úgy 2014-óta natívan támogatják a 10 vagy 12 bitet, ezidpben már az AMD Firepro kártyák is támogatták a 10 bitet.
Ahogy írtam, a gyártók szerint már a gamer kártyákon is belőjető a 10 bites szín, de hogy ez hogy fog viszonyulni a munkához, azt passzolom, ilyen irányú tapasztalatom nincs.
Gamingre RTX3070/3080/3090 vagy RX6700/6800/6900 :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!