Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Retro high end PC mennyit érhet?

Retro high end PC mennyit érhet?

Figyelt kérdés

Lomistól sikerült vennem 5000Ft-ért, egy elég szép meglepetést okozó PC-t. Jó, igazából belenéztem mi van benne, de egyáltalán nem számítottam rá, hogy működni is fog, de gondoltam már a VGA-k megérnek ennyit, még ha csak dísznek a polcra akkor is.

Szóval a főbb alkatrészek:

Core 2 Extreme QX6850

EVGA nForce 680i SLI

4x1GB 800-as, ha jól rémlik Kingston ram

EVGA 8800 Ultrából kettő SLI-ben.

WD Raptor 74GB, ahogy nézem 10.000-res fordulatú, illetve egy 250-es Samsung sima 7200-as.

Meg van rajta egy német Win 7, bár ez totál mellékes.

Igazából az is lehet, hogy megtartom kicsit retrozni rajta, mert gondolom valódi értéke úgy lenne, ha pl dobozok is meglennének az alkatrészekhez, de kíváncsi vagyok, hogy mennyit érhet sacc, de gondolom azért az 5000Ft-nál bőven többet.

2021. aug. 5. 04:09
 1/5 R.;M.; ***** válasza:
76%

Mivel 775-ös platform én így egyben 30 ezer körül gondolom amiért el menne, de darabokban ez lehet sokkal több is. Utána kén nézni minek mennyi most a használt piacon az ára, és ehhez hasonló komplett gépeke egybe mennyibe mennek, de szerintem darabokba többet lehet kihozni belőle.

Viszont 5000Ft-ot bőven megért.

2021. aug. 5. 08:01
 2/5 Morzsi007 ***** válasza:
82%
5000Ft-ot megért, de sokkal többért nem tudod eladni kb 25-30-ért. Netezésre alkalmas lehet egy SSD-vel.
2021. aug. 5. 08:23
 3/5 anonim ***** válasza:

Egy kolléga nemrég adott el egy retro 8800 ultrát 27-ért.

[link]

2021. aug. 5. 14:17
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Akkor VGA-k tényleg azért értékesek, egyelőre most marad aztán kitalálom mi lesz a sorsa. :)
2021. aug. 5. 22:27
 5/5 anonim ***** válasza:
Igen, a 8800 ultra darabonként is megér 30-at. a QX6850 sem egy mindennapos darab. Egyben kevesebbet ér, mint alkatrészenként, de csak a ritka alkatrészek megértnek lazán 80-90 ezret belőle összesen. A szecska (RAM, HDD, SSD) viszont sosem lesz értékes.
2021. okt. 2. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!