Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A Samsung tv-k processzorai...

A Samsung tv-k processzorai milyen teljesítményeket tudnak produkálni?

Figyelt kérdés

Tv-t szeretnék vásárolni és sajnos több 10-100 ezres különbségek vannak a tv-k megjelenetíseik (QLED, NEO QLED) és a tv-k processzorai között.

Mi a különbség pl egy Quantum Processzor 4K processzor között és egy Neo Quantum Processzor 4K között?

Hívtam a Samsung vonalat, de nem tudtak ennyire mély kérdésre válaszolni sajnos, pedig engem roppant érdekelne. Annyit sikerült kideritenem hogy a neo qled processzora 16 nanoszálon fut, míg a sima quantum processor 4K mindössze csak 1 szálon.

Van aki ért ezekhez és feltudna vilagositani?

2021. júl. 29. 00:04
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem irreleváns. A 2014 es 4K Samsung TV-nk is le tud játszani rendkívül nagy bitsűrűségű filmeket is. Tehát ilyen 90 gigás 10 bites csodákat is külső SSD-ről és már ez is tudott minimális képfeljavítást. Mai TV-k ennél csak jobbak lehetnek.
2021. júl. 29. 00:48
 2/4 A kérdező kommentje:

Igen, egyértelmű, hogy a mai tv-k inkább már az OLED tévék gyönyörű színeire és a tv adások feljavítására gyúrnak rá. Csak ehhez elég erős és gördülékeny processzor ís kell.

Ugye tv-t nem két évente vesz az ember. De mégis a közép kategória felső osztálya és a felső kategória alsó osztálya között 100 ezres különbség van, főleg úgy, hogy szérián belül van, ami nekem egyáltalán nem olcsó, inkorrektnek érzem, hogy az egyik széria egy alap teljesitmenyű 1 szálon futó procit kapott, (Q80A) az utána következő (Q85A) pedig megkapta a 16 szálon dolgozó csúcsprocit. És mindezt szérián belül. :/

2021. júl. 29. 01:51
 3/4 CspCsj ***** válasza:

Szerintem itt keveredés van.

A központi ARM processzor mindegyikben 4 magos.

Ami eltér az a képfeldogozást/képélesítést segítő neurális feldolgozó egységek száma, ami tényleg 16 a Neo Quantum-ban.

Azonban a Samsung weboldalán mutatottak alapján nekem úgy tűnik, hogy a 16 feldolgozó egység nem együtt dolgozik, hanem mindegyik más "képtípusra" van optimalizálva, és egy elemző algoritmus választja ki a "legjobb" eredményt. (lásd legalul)

[link]

Vagyis egy általános neurális egység is "elég", - igaz nem lesz olyan szép, mint a többféléből kiválasztott "legszebb".

2021. júl. 29. 09:40
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ erre irányult a kérdésem. (Y)
2021. júl. 29. 15:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!