Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szerintetek mennyiért menne...

Szerintetek mennyiért menne el ez a konfi és mennyit kéne hozzátenni, hogy kijöjjön belőle egy jobb?

Figyelt kérdés

jelenlegi konfim, amitől megszabadulnék:

ryzen 2600

2*8 GB G.Skill Ripjaws V 3200 mhz

alaplap: msi b450 bazooka v2

táp: corsair tx 650 watt gold

egy komoly cpu hűtő, azt lehet megtartanám

van egy r7 240 videókártya, hogy képet adjon

a fentieket legszívesebben eladnám

ház, hdd, ssd maradna

szívesen lecserélném egy intelesre, 10400f vagy egy sima 10700 hardveraprón láttam 80 000

és az elvileg ad képet is videókártya nélkül

szívesen lecserélném egy új alaplap és sima 10700 párosra

nem tudom mennyivel fogyasztana többet a 10700, a fogyasztás fontos számomra, mert reggeltől estig megy a gép, ez munkaeszköz nekem, light munkafeladatokat végzek, office stb. light multitasking stb.

játék sajnos már nem megy rajta, mert eladtam a jó videókártyát belőle

fontos hogy snappy legyen a rendszer, kb ennyi

ezt a ryzenest nem 100% szeretem

nincs vele baj, de lehetne jobb is

talán egyszer jó lenne egy videókártya is bele játszani néha, de csakis akkor, ha éssszerű áron lehet videókártyához jutni, ami tényleg jó, ésszerű ár mondjuk 80ezer ft egy videókártyáért

kérdés, hogy mennyit kéne hozzátenni egy jobb rendszerhez?

2021. júl. 17. 18:52
 1/9 anonim ***** válasza:
Én csak a videokártyát cserélném le a helyedben, mert ez a proci mindenre is elég. Én egy RX 580 8GB-t vennék a helyedben majd ha picit lejjebb mennek az árak, mert az elég jó. Nekem is nagyon hasonló összeállításom van, 1050Ti-vel és szerintem a videokártyán kívül ennél jobb nem is kell bármilyen felhasználásra, ha vállalható költségeken belül szeretnéd tartani a gépet.
2021. júl. 17. 19:18
 2/9 anonim ***** válasza:

Nem igazán értem mi a buli a teljes konfig cseréjében. Kevés a Ryzen5 2600 akkor eladod és veszel egy Ryzen7 3700-et. Alkalmazás függvényében kb ugyanazt a teljesítményt kapod, mint a 10700-zal.

Ha kevés a powa akkor még mindig válthatsz Ryzen9 3900x-re vagy akármelyik 50 000-res Ryzenre, amik megeszik a 10700-at reggelire ( mondjuk az áruk is annyi ).

Light munkára a 3700X elég, 65Wattos így nem is eszi le a hajad.

A te esetedben pénzkidobás az egész kócerájt cserélni, elég csak a processzort, ez az előnye az AM4 platformnak.

2021. júl. 17. 19:29
 3/9 A kérdező kommentje:
volt rx 580-am, azért adtam el, mert jó áron ment el
2021. júl. 17. 19:44
 4/9 A kérdező kommentje:

nekem lassú a böngészési élmény, a kattintások, az alkalmazás elindítása stb.

arra vágyok, hogy az legyen gyorsabb...

nem tudom, mivel lehetne ezt elérni?

talán ha jön a ddr5, pcie gen 5-el, és gyorsabb ssd-k, talán az hozna érezhető gyorsulást?

2021. júl. 17. 19:46
 5/9 anonim ***** válasza:
A felsoroltak inkább valami Windows problémát, mint processzorgondot jeleznek.
2021. júl. 17. 19:56
 6/9 anonim ***** válasza:

Milyen SSD-t használsz?

Az WIN arra van telepítve?

2021. júl. 17. 20:22
 7/9 anonim ***** válasza:
#1 vagyok. Figyelj, mivel nekem nagyon gyors és panaszom nincs rá, ezért én másra tippelnék. Pl. merevlemezre van telepítve a windows, nincs is ssd-d vagy hasonlók. Egy ssd 10-20 ezer ft m.2 meg verhetetlen teljesítményben. Esetleg vírusod is lehet.
2021. júl. 17. 20:40
 8/9 A kérdező kommentje:

sima sata 3 ssd-n van

én még gyorsabbat szeretnék

nem vírus

2021. júl. 17. 21:14
 9/9 anonim ***** válasza:
M2 SSD-t vehetsz a lapodba, PCI-E 3.0 x4 módban tud üzemelni.
2021. júl. 17. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!