Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Megeri manapság 8-10.gen i7es...

Megeri manapság 8-10.gen i7es rtx kártyás clevo markaju laptopra beruházni?

Figyelt kérdés
Avagy silány minőség, és maradjak az asusnál
2021. júl. 15. 21:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ár/érték. Ha annyiért találsz jobbat, szebbet, újabbat , garisat akkor vedd azt. Ha nem akkor... :D
2021. júl. 15. 22:07
 2/12 anonim ***** válasza:
75%

Van egy olyan sejtésem, hogy sok asus tulajt vérig fogok sérteni a kommentemmel, ezért lehet le leszek pontozva.. Viszont saját tapasztalataimból kiindulva írom, amit írok.. Asus alaplap volt a gépemben -> Gyári hibás volt, garancia lejáratát követően kuka.

Asus laptopot vettem ( felső polcos termék ) -> Újkorától küzdenem kellett a touchpad driverrel, a kijelzőn fehér világító pöttyök jelentek meg, a "háza" olyan erős műanyagból készült, mint egy nejlonszatyor.

Ha silány minőségről beszélünk, az asus is a top lista élén van. A garanciát kell figyelembe venni és a tapasztalatokat, egyébként a clevo-t nem ismerem.

2021. júl. 15. 22:10
 3/12 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, nem mindig a nagy név a nyerő, kérdezz meg szakembereket.
2021. júl. 15. 22:11
 4/12 anonim ***** válasza:

Nekem elég sok Asus lapom volt ( van most is vagy kettő :D ), de egyikkel sem volt soha gondom. Lehet kifogtál egyet ami épp...

Viszont a 2010-es évek elején-közepén több ismerősömnél is megfordultak alaplap problémás laptopok, volt legalább 5 ilyen ebből az egyiknek háromszor cseréltek alaplapot ugyanabban a laptopban, garanciálisan!! Az mondjuk azért már az ipari hulladék kategória :D

2021. júl. 15. 22:14
 5/12 anonim ***** válasza:
*mod: mármint alaplap problémás ASUS laptopok
2021. júl. 15. 22:14
 6/12 A kérdező kommentje:

[link]

Erre gondoltam.mondjuk

Árában lehet kapni i7 8-9 gen 2070 laptopot pl hp asus msi stb

De ez jobbnak tunik

Csak félek sose hallottam még ilyen laptoprol ami ennyire kompakt

2021. júl. 15. 22:54
 7/12 anonim ***** válasza:

Én biztosqrvasten nem vennék olyan notit amiben asztali processzor van. Delidelt 8700K...

Rádobsz egy 20-ast és veszel zsír új notit, kétszer ilyen erős procival, fele ekkora fogyasztással és 50%-la gyorsabb rammal, pci-e x4 SSD-vel. Mondjuk ennyiért csak RTX3050 van, 500 000Ft körül már van RTX3060is.

2021. júl. 15. 23:10
 8/12 Alex Fly ***** válasza:
@3: pedig a Clevo elég nagy név a szakmában...az egyik legnagyobb gyártó. Habár talában nem saját néven árulja a notijait, hanem nagyrészt OEM termékei vannak, amelyeket a megrendelő brandel. Ha valaki emléxik még az ezredforduló környékén elterjedt Portocom, Geicom, Albacomp laposokra, azok majdnem mind Clevok voltak.
2021. júl. 16. 00:17
 9/12 A kérdező kommentje:

Én biztosqrvasten nem vennék olyan notit amiben asztali processzor van. Delidelt 8700K...

Miért?

Melegszik?

2021. júl. 16. 06:58
 10/12 anonim ***** válasza:

Naná, hogy melegszik. Az egy alapból 95W TDP-s asztali processzor, amit ha tisztességesen megküldesz akkor simán felvesz 100 Wattot. Az átlagos "gamer" vagy high-end laptop procik 45 Wattot esznek ez meg több mint a dupláját :D

PCben más, mert raksz rá egy disznó nagy hűtőt és simán jó, de laptopban? :D

Amíg tudod hűteni addig biztos állat, de egy új Ryzen 7 5800H egy szálon is gyorsabb 45 Wattból, 16 szálon meg... Ennek tükrében én biztosan nem foglalkoznék ilyen 100Wattos CPU szörnyekkel meg asztali GPU-val - főleg nem majd fél milláért.

Ebben az árban sokkal jobb procikkal kapsz már laptopot ( mindkét gyártótól ), ha ennél jobb GPU-t szeretnél ahhoz mondjuk kicsit zsebbe kell nyúlni.

Nem azt mondom, hogy ez a Clevo nem jó, mert butang cucc de ebben a formában én értelmetlennek találom 2021-ben.

2021. júl. 16. 17:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!