Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egyik baratom szamitogepe...

Egyik baratom szamitogepe folyton tulmelegszik mitol?

Figyelt kérdés

amd radeon r9 200series 16gb

Es forma1el, sims4el es rocket leaugeval jatszik. (tesoja is)

Es folyton tulmelegszik a gepe, 105fokra is akar.

Aztan a gepe is kikapcsol.

Mondtam neki hogy venti tisztitas, es egy hutopasztazas igen ajanlott lenne. De szerintem a videkartyaja sem eleg eros hozza.

Valaki tudna esetleg segiteni benne? Koszi elore is!!

2021. júl. 14. 15:35
 1/4 anonim ***** válasza:
17%
Anonim oldalon miert hazudod sajat magadat a baratodnak?
2021. júl. 14. 15:51
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

a konfiggal nincs baj. ez a 2 játék nem izzasztja meg annyira a gépet...

maga a gépház hűtése szar., hány venti van benne? ki kell tisztítani őket,

tápot is kifújni,. normális szellőzést csinálni..

normális hűtőpasztát használni pl. MX4...5..stb..

futtatni kell egy hardvertesztet..minden ram normálisan működik, táp, videókártya, alaplap stb...

105-re biztos nem tud felmelegedni mert van egy hőfok ami után pont ezért a melegedésnél ne menjen tönkre a processzor stb és kikapcsol a gép...

70 fok felett már károsodnak a dolgok..szóval ha tényleg ez a helyzet addig ne is használják a gépet még tényleg tönkre nem megy teljesen.

2021. júl. 14. 15:55
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
A szoba két végébe szereljen 1-1 5kW split klímát amivel a szoba hőmérséklete 20°C on tartható. A villanyszámlát te vállald át hogy ő nyugodtan tudjon játszani a hűvös szobában a kánikulai időszakban is... :)
2021. júl. 14. 16:55
 4/4 anonim ***** válasza:
105 fokra egyszerűen nagyon nem kellene felmennie, nem is tudom, hogy egyáltalán manapság ilyen létezik-e még. Elméletileg az alaplapokban kellene lennie védelemnek pont az ilyen problémák miatt, hogy ne menjen tönkre semmi a gépben egy esetleges túlmelegedés során. Viszont találkoztam már egyszer egy olyan videókártyával, ami konkrétan olyan szinten képes volt bemelegedni, hogy maga a gpu chip fekete kormos volt kívülről, viszont bármennyire meglepő, működött. Azt is hozzá kell tenni, hogy ennek már 10-15 éve. Ott néhány perccel a gép bekapcsolása utána történt egy-egy leállás fekete képernyő után. A videókártya ventilátor volt csapágyas és ez megölte a lapkán a ventilátor fordulatszám szabályzó egységét, az volt a piszok nagy mák, hogy volt rajta még egy. Viszont ez egy egyszeri eset volt, 105 fok az szerintem sok lesz, mivel nézitek a hőmérsékletet?
2021. júl. 14. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!