Melegpék kérdése:
Ryzen 7 2700x pasztázási hiba?
Figyelt kérdés
Hey fellas, a mai nap lemostam a heatsinket a processzoron, mert piszkos volt, híába fújtam ki(hagytam kiszáradni)és újra pasztáztam, mint ahogy azt kell is, de előző pasztázásom eredményeképp a paszta közel bement a foglalatba, amikor elkezdtem takarítani ott, beljebb juthatott belőle(nem konduktív paszta) nem fordítottam rá nagy igényt, de pár óra után elkezdett újraindulgatni a gép és azonnal rákerestem, hogy attól lehet-e, azt írták az okoz újraindulást, így hát úgy néz ki szét kell szednem és alkoholos fogkefével a pineket is kicsit lekell pucoljam, Ti mit gondoltok, más nem okozhatja a problémát? vagy ez rizíkós? mert úgy néz ki szerintem, hogy ez lehet a felelős, válaszaitokat és tanácsaitokat előre is köszönöm!#pasztahiba #ryzen72700x
2021. júl. 13. 22:59
1/9 A kérdező kommentje:
kiegészítésképp normál hőmérsékleten üzemelt a cpu, nem melegedett túl, stressznek sem volt kitéve, èppen youtubeot nézegettem, amikor leállt, előtte pedig játszogattam
2021. júl. 13. 23:12
2/9 anonim válasza:
Szedd szét teljesen és takaríts ki mindent.
Aztán meglátjuk műxik-e rendesen. Ha nem, akkor mégiscsak sikerült megsütnöd valamit... pedig úgy néz ki sok sütnivalód nincs.
3/9 anonim válasza:
"lemostam a heatsinket a processzoron, mert piszkos volt, híába fújtam ki(hagytam kiszáradni)"
Ezt hogy kell érteni? Mivel mostad le?
Miért a gépen belül fújtad ki a hűtőbordát ha amúgy is levetted?
4/9 A kérdező kommentje:
kívül se jött volna le ha fújom a megragadt kosz a megítélésem alapján, így lemostam víz+alkohollal, ami nem árthat a hűtőbordának, azután kitettem a napra, jól megszáradt pár óra alatt, amikor meggyőzödtem róla, hogy száraz, akkor összeraktam, nem is volt gondja sokáig, aztán bemerevedett a kép, újraindult összesen kétszer így inkább utána nem is bántottam, pár óra játék után gondoltam egyet youtubeozok aztán merevedett és újraindult, nem rögtön ahogy beindul a gép, bár nemtudom hogy bejuthatott e a pinekhez, elég jól zár, ahogy beül a helyére, ha mégis, nem mehetett be sok, de nem tűnik katasztrofálisnak, talán akkor még ennyire se menne, ha nagy gáz lenne, mert nem percenként indul azért újra, vagy hogy nincs rögzítve csavarral a videókártya, ahogy eddig se volt, aztán most bolygatva volt és elenged, minden esetre a csavart pótolom, megnézem úgy mit produkál, ha nem változik az egyértelművé teszi a dolgot
2021. júl. 13. 23:54
5/9 A kérdező kommentje:
mármint a videókártya csavarja hiányában megszakadhatott az érintkezés mozgás hatására, így ezért is lehetett merev, más dolog nem lehet, nem szívesen bántom az érzékeny processzort a talpainál, de megnézem azért, hogy mi van alatta ha továbbá se lesz jó, ha találok ott valamit, akkor egy szerelőre bízom a tisztítást
2021. júl. 13. 23:58
6/9 anonim válasza:
Nalátod ha nem tűzdelet tele angol szavakkal a mondandódat, mindjárt érhetőbb :D
Szedd szét teljesen és rakd össze újra!
Minden csavar legyen a helyén! Nem véletlenül vannak azok a csavarok!
cidaókártyát is szedd ki, tedd vissza rendesen a helyére és csavarozd le!
Amikor felraktad a hűtőbordát biztos, hogy tettél alá pasztát?
7/9 A kérdező kommentje:
igen, csak igen rossz ezt a gyári hűtőt feltenni rá és kicsit nehézkes volt feltenni, így elképzelhető,hogy olyan jó sem lett, ahogy rátettem, éppen csak elég lehetett a paszta amit ment rá, középre egy borsó méretű pötty, de az ide oda mozgatástól az se lehetett a legjobb pasztázásom, egyébként hőmérsékletbe jót mutatott, szóval gyakorlatilag jó lehetett a paszta, cooler master típusú elméletben nem konduktív típus volt, legalábbis amikor utána néztem ez volt ráírva, délután a videókártyát kiszedem és akkor ezúttal csavarozom, egyébként a gyári hűtőt cserélni tervezem egy aerocool dupla ventisre, az jobb is lesz neki tutira, ha a kártya csavarozás után se lesz jó, akkor sajna felkell nyitnom a procit, de bízok benne, hogy az ottani takarítás megoldja, ha esetleg bejutott, elvégre azt mondják ha nem konduktív a dolog, akkor nem jóeséllyel nem hal meg a proci, pláne hogy ha ment is be, akkor is éppen csak
2021. júl. 14. 00:24
8/9 A kérdező kommentje:
majd megírom a fejleményeket
2021. júl. 14. 00:29
9/9 A kérdező kommentje:
kitakarítottam, nem nagyon ment bele, az alaplapon volt kicsi, a kártya kapott csavart, megy mint a rakéta
2021. júl. 14. 17:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!