Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen gépet? Mini/Micro vagy...

Milyen gépet? Mini/Micro vagy barebone?

Figyelt kérdés

Jelenleg egy nagy darab állótornyos van, már vagy 7 éve, de megkeseríti az életem.

Nehéz, nem fér el, zajos(!)..., persze akkoriban más volt a cél.

Annyi igényem van, hogy:

- legyen minél csendesebb

- legyen kicsi vagy legalább olyan méret, ami még elfogadható

- minimum 16 GB memória

- <= 200 ezer forint (ssd/hdd, perifériák most nem érdekes)

Gondolkoztam laptopon is, csak az állandó töltögetés nagy negatívum, főleg, hogy simán megy napi 8 órát a gép.

+ X év után kevesebbet bír az aksi

Amit csinálnék rajta:

az alap dolgokon kívül (böngészés, videónézés stb.), havonta 1-2x ha van időm CS:GO vagy Rocket League-et tolom.

Illetve virtuális gép, de nem létszükséglet, kitudom váltani egy másik fizikai géppel is.

Jelenlegi konfig:

AMD FX-6300

NVIDIA GeForce GTX 750 Ti 2GB

4x2 GB DDR3 RAM 1600 MHz

ha nem mondtok pontos konfigot, akkor is szívesen vennék véleményeket/tapasztalatokat avval kapcsolatban, melyiket miért érdemes/nem érdemes néznem

2021. júl. 12. 08:23
 1/2 anonim ***** válasza:
40%

200e Ft-ből nem játszanál laptopon cs.go-t se kb. Vagy egy használt laptop - aksi kiszehető, csak táp-ról megy kb 0 órás aksi a fiókban hever 2 éve. Amúgy meg nem használom a mobilitást.

Amúgy microt raknék össze, használt low profil vidi karival.

2021. júl. 12. 08:44
 2/2 MGéza ***** válasza:
100%

Hm, nekem is kb 200 körül állt meg egy ilyen gép költsége, 512GB-s SSD meghajtóval, 16GB DDR4 rammal, mini házban, custom 10k forintos hűtéssel, 500W-s SFX-L minőségi tápegységgel.

Én Ryzen 3400G-re építettem, hasonló gépigényű játékokra, mint WoT, War Thunder, teljesen megfelel. Szükség esetén ha mégsem lenne elég, vidkari is belefér a házba. Itt jó sok hasznos tanácsot kapsz:

[link]

Háznak én egy pofán Johnsbo-t néznék. PCX árulja is ezeket, régen csak alin volt kínálat ilyen téren.

2021. júl. 12. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!