Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 16GB RAM mennyire jövőbiztos,...

16GB RAM mennyire jövőbiztos, játék tekintetében?

Figyelt kérdés
2021. júl. 4. 11:56
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
24%
Mert? Annyi a maximum amennyit bele tudsz pakolni a gépbe?
2021. júl. 4. 12:02
 2/17 anonim ***** válasza:
5%
Semennyire. 16GB manapság a minimum. Valameddig még elégséges lesz, de ha 2 éven belül nem tervezel bővíteni, akkor érdemes 32GB-ról indulni. Egyébként most ebből a szempontból is rossz időket élünk. Tavaj október óta másfélszeresére nőttek a memória árak is. Gyakorlatilag 3 éves csúcsponton vannak, vagyis sajnos nem igazán lehet azt mondani, hogy idővel feltétlenül olcsóbb lesz.
2021. júl. 4. 12:02
 3/17 A kérdező kommentje:
Nem, helyem van bőven. Viszont bővíteni tervezek a jelenlegi 16GB-ról 32-re. Már ott vagyok, hogy leadom a megrendelést, de erre pont látok egy friss videót, hogy teljesen elég jelenleg a 16GB. Ezért kérdem.
2021. júl. 4. 12:14
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha már megvan a 16GB, jelenleg nem hajt a tatár. Ráérsz megvárni, hogy a következő hetekben merre mozdulnak el a memóriaárak. Ha a delta hülyeség miatt megint elkezdenek lezárni, akkor lehet, hogy megéri lecsapni még 16GB-ra. Ha folytatódik a nyitás, akkor viszont sélyes, hogy csökkennek az árak.
2021. júl. 4. 12:32
 5/17 A kérdező kommentje:
Erre gondoltam én is, hogy ha most van 16, akkor azt végül is szinte bármikor fel tudom bővíteni 32-re, nyilván persze úgy, hogy eladom a meglévő modulokat, és veszek 2x16-ot.
2021. júl. 4. 12:44
 6/17 anonim ***** válasza:
27%

Ha esetleg most állsz gép vásárlás előtt, én javaslom a 32 gb beszerzését. Egyébként még jelenleg elketyegsz 16 gb-tal, viszont már vannak játékok, amik nyaldossák a határait a 16 gb-nak. Nekem pl a warzone és a win 10 + az alap alkalmazások a 16 gb ddr3-mas ramomat majdnem teljesen megeszik.

Szerintem még most elég a 16 gb ddr4-es memória, viszont ahogy a 2. válaszoló is írta, hamarosan bővítened kell, ha 16 gb-tal kezdesz.

Azért is célszerű, ha már most 32 gb-ot teszel bele, mert megveszel egy adott memória típust és célszerű pont ugyan ilyennel bővítened később a biztos kompatibilitás végett, a legjobb ha márkán belül maradsz ugyan olyan specifikációjú ramoknál és ki tudja, hogy 2 év múlva lesz-e még ilyen, mint amit te most veszel?

A másik dolog, hogy sokszor a processzor hűtő rátakar a memória slotokra ( nagyobb hűtők esetén ), az ilyen komolyabb hűtőket például van, hogy gyakorlatilag soha nem kellene leszedned, mert olyan jól hűtenek, hogy a hűtőzsír korosodása sem tűnik fel. ( Pl Noctua hűtőm 5 évig volt fent érintetlenül és a hűtőzsír sem száradt meg alatta ) Egyszerűbb, ha rögtön megveszel 32 gb-ot, kicsit nagyobb beruházás, viszont szerintem célszerű manapság így kezdeni, mivel általában több évre tervezünk egy géppel.

Ez a saját véleményem, én jelenleg így teszek, én is gép váltás előtt állok.

2021. júl. 4. 12:58
 7/17 anonim ***** válasza:
83%

elég a 16giga még, de csak jobb az, ha több van :D

viszont ha 32-be gondolkodsz, akkor 4x8giga legyen, minimálisan több az FPS, mint 2x16gigával.

nalam már kb fél éve 4x8GB van 3600mhz-en, ez mindenre elég

2021. júl. 4. 13:02
 8/17 anonim ***** válasza:
86%
Kicsit. De biztos lesznek olyan játékok amik 64GB RAM és 32GB VGA alatt el sem indulnak a 8K monitoron...
2021. júl. 4. 13:05
 9/17 anonim ***** válasza:
70%
Pont jó. Nagyobb igény nem nagyon lesz, amíg nem jön újabb konzolgeneráció, amihez a játékokat, és így a PC-s portokat igazítják. Az még legalább 5 év.
2021. júl. 4. 13:11
 10/17 anonim ***** válasza:
Egy ideig elég lesz a 16 gb is. Én úgy gondolom, mire kezdene kevés lenni, addigra a piac is kezd helyrerázódni. Hogy mikor? Lehet idén, jövőre, vagy egy-két év múlva. Jelen helyzetben nem lehet megjósolni. De ha jó áron jutsz memóriához, miért ne bővíthetnél?
2021. júl. 4. 13:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!